![]() |
A tak zupełnie niedawno głosowaliśmy. 8)
|
Niech będą obok siebie dwie ankiety. Przypomnimy sobie jak w poprzedniej głosowaliśmy.8)
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. nie sprawdzalem i nie zamierzam :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy któryś z WYJADACZY spróbował by podsumować wyniki ankiety?
Chyba specjalnie głosów to już nie przybedzie... 8) |
Linux to jest też kolejne ciekawe wyzwanie dla mnie. Ale powoli, dochodzę do wniosku, że nie będę poddawał się fali modernizacji sprzętu: jakiś dłuższy czas zostanę przy tym co mam: kt226a, Athlon 1700, GF3ti200 a ewentualne braki w wydajności będę nadganiał właśnie Linuxem.
Niebagatelny jest tu też fakt iż można w ten sposób uregulować problemy prawne związane z miniej lub bardziej legalnym oprogramowaniem. 8) |
Cytat:
A propo windozy od 95 w górę - pamiętać należy, że Linux jest systemem grubo starszym niż te windozy, jedynie mniej popularnym u nas albo inaczej - wśród użytkowników domowych. Popularność zaś windowsów bierze się m.in. stąd, że bardzo dużo jest działających w Polsce nielegalnych kopii tego oprogramowania, jak też zakupy czynione przez instytucje (nie tylko państwowe) nakierowane były na windowsy właśnie. Nie wszędzie tak jest. A też i Linux rozwija się teraz dynamicznie - może chodzi mi tu o oprogramowanie użytkowe pod niego. |
Cytat:
Celem tej ankiety było dla mnie uzyskanie odpowiedzi: czy warto zmienić XP na 2k. Jak się (narazie) okazuje 2k nie cieszy się wielką popularnośćią wśród nieprofesjonalistów (nie chcę w ten sposób nikogo urazić i już przepraszam) - tak traktuję nasze grono (jesteśmy raczej "domowymi użytkownikami" ale o dużym doświadczeniu). Popularność 2k jest mniej więcej na poziomie Linuxa. XP wydaje się być aktualnie najbardziej popularnym systemem (na tym szcownym forum) i niekoniecznie musi to wynikać z "aktualnej mody". 8) |
Yyy... zapomnielam o DOSie!!!
Ale wstyd :) |
No wiec ja interesuje sie komputerami od dziecinstwa, a teraz przyszla kolei na ere microsoftu i wlasnie tak sie bawie Windowsem Iks Pe Profeszynal po polskiemu ;).
Uzywalem: Windows 98, Windows 98 SE, Windows ME i teraz XP ;). Moj syn bawi sie Linuksem i testowal: Mandrake 8.2, Mandrake 9.0, a aktualnie Aurox 8.0 i chyba jest zadowolony, niestety pare dni wczensiej caly czas trul, bo nie dzialal linux po zmianie karty graficznej na radeona 9000, ale wkoncu uporal sie z tym problemem sam :P. Ja jeszcze Linuksem sie nie bawie, bo nie mam czasu, ale z checia poznam nowy systemik ;). pozdro ;) |
Windows Xp Pro Sp1. Używam go dlatego, że jest stabilny, ładny :) i szybko sie uruchamia :jupi:. Poza tym lubię mieć wszystko co najnowsze;)
|
ciekawa ankieta ;)
Windowsy - wszystkie odmiany a Linux tylko jeden ?? ;) hmm ktoś nie pomyślał ^_^ To już mogłaby być taka anieta: -Windows -Linux (wtedy byloby równo) Albo taka: -Mandrake Linux -RedHat Linux -Debian Linux -Slackware Linux -PLD Linux -SuSe Linux -Windows :P Windowsa XP uzywam z zamilowania ;) Linuxa Mandrake 9.0 uzywam z zamilowania do tej dystrybucji a nie ogólnie linux ;) |
Co wy chcecie od WinME,ja na nim jade od dnia premiery i jest OK-tylko trzeba umiec go sobie dostosowac!!!
Zaczynałem od Dos 6.22,Win 3.11,pozniej Win 95,98,SE.Pare dni miałem XP,ale wtedy nie było jeszcze SP1 i było troche problemów.W zadne Linuxy i takie tam sie nie bawie (a chciałbym)dlatego ze kompa mam wspólnego z domownikami i musi byc system do gier i innych multimedii. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57. |