![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
formatowanie w Wordzie
Czy ktoś wie co i jak ustawić w Wordzie aby tenże przy wklejaniu fragmentów tekstu
z innego pliku dostosowywał formatowanie tego fragmentu do formatowania mojego tekstu, a nie zmieniał formatowania akapitu tekstu docelowego według tekstu wklejanego? PS. Pomaga tu wyczyszczenie formatowania tekstu żródłowego, ale nie zawsze jest to wygodne.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
od worda xp masz tagi inteligentne - wystarczy kliknac na blyskawice jaka sie pojawi po wklasjeniu fragmentu testu i wybrac odpowiednia opcje
do wersji 2000 jesli chciales miec przeniesione formatowanie to zanznaczales razem z ostatnim enterm, jesli nie to bez oba sposoby dzialaja dobrze przy kopiowaniu pomiedzy dokami worda gorzej to bywa jesli kopiujesz miedzy roznymi programami - i na to nic nie poradzisz zeby uniknac problemow z przenoszeniem znakow kodowanych w roznych standardach radze kopiowac przez notatnik - usuwa tez cale formatowanie czyli zaznaczasz, kopiujesz, wlejasz w notatniku, ctrl+a, ctrl+c i wklajasz w wordzie a jeszcze serdeczniej radze uzywac OpenOffice zamiast office... ale to tak na boku i bez wplywu na glowny nurt dyskusji |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
Cytat:
![]() Najbardziej wkurzające było to, że często kopiowanie fragmentu obcego tekstu do środka akapitu rozwalało formatowanie całego tego akapitu ![]() Ja wykorzystałem ostatnio polecenie wklej specjalnie... Sposób z notatnikiem wydaje się najbardziej uniwersalny ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja od siebie dodam ***380;e nowy OpenOffice 2.0.3 dzia***322;a znacznie lepiej od wersji 2.0.2 a do tego mo***380;na przerobi***263; na PL dzi***281;ki pakietowi PL ux, wprawdzie kilka opcji zostaje po angielsku ale wi***281;kszo***347;***263; jest PL
![]() To takie ma***322;e info jak by komu***347; nie chcia***322;o si***281; czekac na wersje PL officjaln***261; ux ![]()
![]() |
|
|