Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.01.2007, 22:28   #1
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Antena TV - co i jak /skiela heto

Witam!

Problem dosyć nietypowy. Mieszkam na wsi... wszedzie daleko... a do nadajnikow TV to juz wogole...
Problem polega na tym ze telewizor wylapuje mi tylko TVP 1,2,3 i Polszmit. Ten ostatni przy wietrze nie da sie nawet ogladac.. przy bezwietrznej pogodzie program iscie zimowy - sniezy...

Stad moje pytanie.... Chcialbym miec TVN i jakby wyszlo to moze TV4... zawsze to wiecej niz nic.... W sumie ja tam tego nie chce, ale rodzice sie uparli...

no i tu pytanie co zrobic zeby miec te programy.. w sumie jak najmniejszym kosztem .. powiedzmy 100-200pln... nie chce rowniez zadnych abonamentow... bo to nie dla nas... 4/5 dnia nikogo nie ma w domu

i teraz.. czy orietujecie sie czy istnieja wzmacniacze mocniejsze od tych sprzedawanych z antena siatkowa... w sumie bralem najwiekszy no ale i tak lipa...

po 2 prawdopodobnie bede potrzebowal drugiej anteny, wiec czy da sie zrobic by nie przelaczac sie miedzy antenami (suma sygnalow)

Jakby co lokalizacja: okolice suchowoli (pol drogi bialystok - augustow), telewizornia: SANYO (.92 rocznik)
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2007, 00:16   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to mo***380;e si***281; przyda***263; http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic365487.html
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2007, 10:56   #3
Damianos L
Guru

Data rejestracji: 23.08.2004
Damianos L zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to ja sie dolacze, mam jakas prowizoryczna antenke w pokoju ze wzmacniaczem od anteny szerokopasmowej i na karcie tv w kompie lapie na niej kilka kanalow z kablowki (tvny-mtv,polsat sport) ale w slaaaabej lub baardzo slabej jakosci. i teraz pytanie czy da sie to jakos polepszyc? moze jakas porzadna antena typowo pokojowa?
Stary 06.01.2007, 13:00   #4
polakT
inżynier systemowy

polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
thx @ed hunter juz wiem prawie wszystko... tylko jeszcze znalezienie nadajnikow TVP zostalo.... TVN i polszmit olsztyn a TVP okolice bialego... ale gdzie :/
Stary 06.01.2007, 13:02   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez thomascamel Podgląd Wiadomości
thx @ed hunter juz wiem prawie wszystko... tylko jeszcze znalezienie nadajnikow TVP zostalo.... TVN i polszmit olsztyn a TVP okolice bialego... ale gdzie :/
czyli 2 kierunkowe trzeba postawić...
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2007, 13:48   #6
polakT
inżynier systemowy

http://slawek.syberia.pl/fun/granda.swf - tak sobie wlasnie przypomnialem... film o mnie.....

taka sama bluza... nazwisko tez polak.... problem tez ten sam (antena).. jak nic
Stary 06.01.2007, 14:59   #7
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Data rejestracji: 22.11.2005
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
http://slawek.syberia.pl/fun/granda.swf - tak sobie wlasnie przypomnialem... film o mnie.....

taka sama bluza... nazwisko tez polak.... problem tez ten sam (antena).. jak nic
zwałowy filmik

Stary 06.01.2007, 15:14   #8
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@thomascamel

Znaczy do jakiego wniosku doszedłeś?
Bo mam podobny problem
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2007, 15:24   #9
polakT
inżynier systemowy

zakupie sobie antenke YAGI nawet 2, wezme mape i bede celowal w olsztyn.... potem wezme jeszcze jakas szerokopasmowaktora skieruje na bialystok... a dokladnie na krynice kolo bstoku...

zakupie tez jakis wzmacniacz ale nie za mocny... moze regulowany... bo z tego co na elektrodzie sie naczytalem mozna nabroic zbyt mocnym wzmacniaczem...

ogolnie niestety nie zdam relacji z montowania anten przed polowa lutego... sesja po drodze nie mam czasu jechac do domu... ale jak juz zamontuje to wtedy na 100% zamieszcze raport z bitwy
Stary 25.09.2007, 15:48   #10
polakT
inżynier systemowy

Cytat:
raport z bitwy

No i juz mi sie znudziło... Montujac anteny bez wiekszych problemow mialem 1,2,3 polsat i tvn (co prawda w deszcze sniezylo)

Samo mocowanie anten szło bezproblemowo... nie było wogole problemow z mocowaniem jak i ustawieniem. Jezeli chodzi o anteny kierunkowe to jest jedyny sensowny wybór do telewizji analogowej odbieranej w sporych odległosciach od nadajników.

Ale dziś zaczeli rodzice prac mi głowe o coś wiecej... koniecznie chca jakąś satelitke.. ale tak aby byly jakies sensowne programy.

jaka platforme polecacie aby wyszlo jak najtaniej...

N? cyfra, czy moze Polsat

W N wiem ze wyniesie mnie to ok 250pln (dekoder, antena - 80, konwertery, kable, mocowania) 32 miesiecznie...

w CYFRA + ABONAMENT MIESIĘCZNY - 18 zł ceny wszystkiego jak w N, ale dekoder nie 90 a ... ni wlasnie ale chyba jakis ferguson(Czy jakos tak) 250 czyli w sumie ok 430pln

Polsat - strasznie mały pakiet i nie wiem czy to wogole sie oplaca za 10pln... a za 35 to chyba wole N... do tego antena i dekoder(150) czyli kolo 300pln

co wybrac... jakies doswiadczenia ??
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: