![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Antena TV - co i jak /skiela heto
Witam!
Problem dosyć nietypowy. Mieszkam na wsi... wszedzie daleko... a do nadajnikow TV to juz wogole... Problem polega na tym ze telewizor wylapuje mi tylko TVP 1,2,3 i Polszmit. Ten ostatni przy wietrze nie da sie nawet ogladac.. przy bezwietrznej pogodzie program iscie zimowy - sniezy... Stad moje pytanie.... Chcialbym miec TVN i jakby wyszlo to moze TV4... zawsze to wiecej niz nic.... W sumie ja tam tego nie chce, ale rodzice sie uparli... no i tu pytanie co zrobic zeby miec te programy.. w sumie jak najmniejszym kosztem .. powiedzmy 100-200pln... nie chce rowniez zadnych abonamentow... bo to nie dla nas... 4/5 dnia nikogo nie ma w domu i teraz.. czy orietujecie sie czy istnieja wzmacniacze mocniejsze od tych sprzedawanych z antena siatkowa... w sumie bralem najwiekszy no ale i tak lipa... po 2 prawdopodobnie bede potrzebowal drugiej anteny, wiec czy da sie zrobic by nie przelaczac sie miedzy antenami (suma sygnalow) Jakby co lokalizacja: okolice suchowoli (pol drogi bialystok - augustow), telewizornia: SANYO (.92 rocznik) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to mo***380;e si***281; przyda***263; http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic365487.html
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
to ja sie dolacze, mam jakas prowizoryczna antenke w pokoju ze wzmacniaczem od anteny szerokopasmowej i na karcie tv w kompie lapie na niej kilka kanalow z kablowki (tvny-mtv,polsat sport) ale w slaaaabej lub baardzo slabej jakosci. i teraz pytanie czy da sie to jakos polepszyc? moze jakas porzadna antena typowo pokojowa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
thx @ed hunter juz wiem prawie wszystko... tylko jeszcze znalezienie nadajnikow TVP zostalo.... TVN i polszmit olsztyn a TVP okolice bialego... ale gdzie :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
http://slawek.syberia.pl/fun/granda.swf - tak sobie wlasnie przypomnialem... film o mnie.....
![]() taka sama bluza... nazwisko tez polak.... problem tez ten sam (antena).. jak nic |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
@thomascamel
Znaczy do jakiego wniosku doszedłeś? Bo mam podobny problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
zakupie sobie antenke YAGI nawet 2, wezme mape i bede celowal w olsztyn.... potem wezme jeszcze jakas szerokopasmowaktora skieruje na bialystok... a dokladnie na krynice kolo bstoku...
zakupie tez jakis wzmacniacz ale nie za mocny... moze regulowany... bo z tego co na elektrodzie sie naczytalem mozna nabroic zbyt mocnym wzmacniaczem... ogolnie niestety nie zdam relacji z montowania anten przed polowa lutego... sesja po drodze nie mam czasu jechac do domu... ale jak juz zamontuje to wtedy na 100% zamieszcze raport z bitwy |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
No i juz mi sie znudziło... Montujac anteny bez wiekszych problemow mialem 1,2,3 polsat i tvn (co prawda w deszcze sniezylo) Samo mocowanie anten szło bezproblemowo... nie było wogole problemow z mocowaniem jak i ustawieniem. Jezeli chodzi o anteny kierunkowe to jest jedyny sensowny wybór do telewizji analogowej odbieranej w sporych odległosciach od nadajników. Ale dziś zaczeli rodzice prac mi głowe o coś wiecej... koniecznie chca jakąś satelitke.. ale tak aby byly jakies sensowne programy. jaka platforme polecacie aby wyszlo jak najtaniej... N? cyfra, czy moze Polsat W N wiem ze wyniesie mnie to ok 250pln (dekoder, antena - 80, konwertery, kable, mocowania) 32 miesiecznie... w CYFRA + ABONAMENT MIESIĘCZNY - 18 zł ceny wszystkiego jak w N, ale dekoder nie 90 a ... ni wlasnie ale chyba jakis ferguson(Czy jakos tak) 250 czyli w sumie ok 430pln Polsat - strasznie mały pakiet i nie wiem czy to wogole sie oplaca za 10pln... a za 35 to chyba wole N... do tego antena i dekoder(150) czyli kolo 300pln co wybrac... jakies doswiadczenia ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|