![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.09.2003
![]() |
APE - jak to ugryźć ?
ostatnio ściągnąłem płytkę w formacie APE i ponoć jest to płyta skompresowana bez straty.... ponoć to jest lepsze od mp3... tylko skoro ona jest skompresowana w APE to jak to zdekompresować ??
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
www.monkeysaudio.com
a ape gryzie sie zebami po nagraiu na plyte - pweglan troche wlazi miedzi trzonowce - ale da sie zjesc...
![]() |
![]() |
#3 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
bEncoder spubuj ...
![]() |
#4 | |
karpiarz:)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Re: APE - jak to ugryźć ?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
a to szukac nie nauczono?
Kilka razy wrzucalem na forum, Sid rowniez. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
foobarem go, i tyle
pozdro
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ja już nic nie powiem... pytam się tylko jak to odkodować, a wy sobie jaja robicie. Po pierwsze nie jestem głąbem i od dawna zajmuje się kompami. To logiczne, że jak coś jest skompresowane to trzeba to rozpakować. Dlatego chciałem się zapytać w jaki sposób można to zrobić [czytaj: za pomocą jakiego programu]. Zastanawia mnie jedno ? Jak to zostało zrobione, bo skoro cała płyta jest w jednyn pliku APE, a zazwyczaj na płycie jest więcej niż jeden track, to jak rozpakuje APE to czy będę miał podział na ścieżki.....
Pozatym zainstalowałem plugin APE do winampa i niestety on głupieje i nie chce tego odczytać. Po prostu nic nie robi. A po drugie to jak można to wypalić w nero !? No plugin mam, ale chodzi mi czy trzeba stworzyć płyte audio !? Na koniec dodam, że jak nie potraficie sensownie czegoś wytłumaczyć to chociaż nie róbcie sobie jaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
1. o APE już było na forum / opcja szukaj
![]() 2. poza plikiem ape pewnikiem jest jeszcze jakiś taki pliczek o magicznym rozszerzeniu cue ![]() 3. wtyczki faktycznie potrafią zgłupieć przy ape 4. nie stresuj się zawsze pozostaje Ci magiczne google 5. chesz to odtwarzać w kompie czy konwertować do wave i wypalić jako audio? pozdro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 28.09.2003 o godz. 13:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
zdekompresowac to mozesz za pomoca monkey audio. link byl podawany wyzej. a wypalasz normalnie, ale musisz miec jeszcze plik cue jak to obraz plyty np. w Feurio, EAC. jezeli chcesz sobie posluchac takiego pliczku, ale "rozkawalkowanego" to wystarczy, ze przeciagniesz pliku cue do foobar. jezeli nie masz pliku cue to mozna go sobie wygenerowac. nie bede sie teraz jednak rozpisywal, bo nie wiem czy go masz czy tez nie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki pepperman
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
a) link do jedynego slusznego dekompresora podalem w pierwszym poscie - mam nadzieje ze wpadles na to zeby tam zajzec
b) NIE DA sie wygenerowac cue do plyty muzycznej inaczej niz recznie - nie ma takiej mozliwosci - musisz sam sprawdzic jakism edytorem gdzie chcesz miec konce scierzek i tam postawic markery c) jeden plik ape to norma - kompresuje sie tak obrazy plyty, dolacza plik cue i posyla w siec - po rozpakowaniu naturalnie bedziesz mial jeden plik wav
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() tam zreszta oprocz programu mozna wygenerowac sobie cue (linki). cos podbnego http://xmcd2cue.sourceforge.net/ jeden plik ape to powinno byc norma. niestety w sieci jest mnostwo releasow jakichs pajacow co poszatkowali plyte na pojedyncze ape'y ![]() Ostatnio zmieniany przez pepperman : 28.09.2003 o godz. 16:23 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
bawielm sie tym db2cue - niestety sa zonki - cddb nie zawsze zwraca dokladnie te wersje plyty co trzeba pozatym jakos nie mialbym zaufania do tak wygenerowanego cue...
![]() |
![]() |
#15 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() nie da sie ukryc, ze najlepiej miec oryginalnie wygenerowanego cue sheet'a, ale lepszy rydz niz nic. poza tym jezeli wybrales odpowiedni album to zawartosc musi sie zgadzac. jedynie do poprawki moga pojsc tytuly utworow. a tak w ogole jeszcze nie musialem z tego korzystac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|