![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.06.2004
![]() |
nie wyswietla mi napisow na tv...
Witam! mam taki problem z ktorym nie moge sobie poradzic,
posiadam celeron 800mhz geforce 2mx 512 ramu windows xp home komputer z tv podlaczony za pomaca kabla s-video----euro mam najnowszego drivery do karty 81,98 uzywalem tvtool 9,7 i 9,6,5 problem jest nastepujacy gdy wlanczam jakis film z napisami i chce go obejzec na tv to nie mam napisow (obraz jest, dzwiek tez) uzywalem programu tvtool i ta funkcje z oprogramowania do karty i nic... problem jest dosyc dziwny bo juz od paru lat ogladam filmy na tv i nigdy nie mialem problemu z napisami a teraz w zadnym filmi nie mam napisow... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ja mam drivery w wersji 61.76. dlaczego te? bo tyulko na tych driverach moge uzyskac rozdzielczosc 720x576.
i tylko z tymi driverami moja praca z TVtoolem jest bezproblemowa. dlatego moze tez sobie zainstaluj te wlasnie drivery i tvtool'a 9.6.4. ten zestaw jeszcze mnie nie zawiodl. PS. tez mam gf2mx400, tak dla scislosci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Poza tym da sie uzyskac napisy na TV w ktorejs z opcji wyswietlania obrazu na TV. Nie wiem jak to jest przy geforce, ale przy radeonach to zdaje sie jest opcja zeby wyswietlal to samo na wszystkich. Powinienes poszukac jakos tak (albo podobnie) wygladalacej opcji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Ja mam tak: włączone klonowanie, monitor jako główny ekran. W opcjach nakładki ustawiasz że ekran ma być pomocniczy. Teraz jak odpalicz film automatycznie na tv dopasuje się na całą szerokość. W tym czasie na kompie można playera nawet zwinąć na pasek i coś sobie robić a na tv dalej bedzie pełnoekranowy film.
Zainstaluj DirectVobSub który będzie wkodowywał napisy w obraz.
![]() |
#6 |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Zgadzam sie z Zielem - Direct Vob Sub zalatwi sprawe (jest w pakiecie K-Lite). Innym rozwiazaniem jest BSplayer, ktory ma opcje "rysowania napisow", ale ten z kolei kosztuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|