![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ASUS A7N8X i posty "System failed CPU test"
Witam!
Spotkalem sie z problemem na mojej plytce ze jak wlaczam jakas grę...to mam po pewnym czasie posty "system fail cpu test" - ten kobiecy glosik asusa :/ I to np. teraz gram w Age Of Empires 2 - takze niezbyt wymagajaca od grafy pamieci ani procesora. Kiedys na innej grze tez mi sie to zdarzylo. Napewno nie jest to temp bo mam w granicach 46-50* na 2500+@3200+, 1Gb RAM TwinMos (2x512), 2x80Gb SATA Seagate. Nie wiem co to moze oznaczac, czy ktos sie z tym spotkal Grafike mam GeForce4 MX440 64DDR 128bit agp 4x. - mam podkreconego proca przez fsb (na 400 bo 3200+) mnie sie wydaje ze karta moze nie wyrabiac...tylko dlaczego post "...cpu..." tutaj ma ten sam problem: http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/41027/ http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/18608/ Ps:mam zasialcz Codegena 400W obecnie..mialem Chieftec`a ale musialem dać tacie do kompa bo potrzebowal. Mam podpiete 2 napedy pod IDE, 1 przez USB, skaner, czytnik kart, moze tez zasilacz nie wyrabiac.. Nie wiem...napiszcie o tym co sądzicie...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Sprobuj odkrecic procka, a jesli nie to podepnij na testy Chiefteca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
narazie odkurzylem kompa i jest ok...
dziwne, bo temp spadla do 44* - 48* srednio a watpie zeby to bylo od tego. Wentyl od GPU byl zawalony moze od tego - grafa mogla sie grzac, bo czujnika na gf nie mam zobaczcie te napiecia na codeshit`cie :/ Tragedia...musze wziac spowrotem Chiefteca ![]()
![]() |
#4 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Co do napiec to najpewniej mierzyc je miernikiem. Programy diagnostyczen maja bardzo duzy , ze tak to nazwie rozrzut
![]() http://www.neotec.pl/page.php?id=11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Temperatura w budzie ponad 50*??
Popraw wentylację - bo powinno Ci się wszystko wieszać na okrągło. Inna sprawa, że przy takiej temperaturze powietrza na samym dole budy (tam jest czujnik na płycie) nie ma szansy, żeby na procku było tyle samo - przy chłodzeniu powietrzem będzie z 20-30* więcej przy pełnym obciążeniu.
![]() |
|
|