![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Asus A7V880 i AMD Duron 1800 MHz
Witam
Niestety moje umiejetnosci w podkrecaniu porocesorow sa na tyle nikle,ze nie moge sobie poradzic z problemem o rozwiazanie ktorego prosze Was...kupilem swoim braciom plyte Asus A7V880 pozostawiajc stary procek AMD Duron 1800 MHz (Applebred). Mam taki sam na swojej plycie A7V600 i moge go podkrecic do wartosci 2,2 GHz jedank na nowo zakupinej plycie Asus A7V880 bez zadnego podkrecania procek zglaszal sie jako Duron 1,35 GHz ![]() parametru overclocking na 30% pokazuje wartosc 1,75 GHz ![]() Wersja biosu jest aktualna na plycie tak wiec nie wiem dlaczego ten procek jest rozpoznawany po podkrecaniu jako 1,75 jesli AMD-ek wypuscil go jako 1,8. Probowalem manualnie zmienic mnoznik na 13.5x166, 1.65V jednak nie daje to rezultatu i plyta z racji zabezpieczen stopuje to ustawienie. Dodatkowa informacja to ta, ze procej u moich braci jest koloru brazowego, a moj zielonego...a z kiedys wyczytanych informacji dowiedzialem sie, ze partia koloru zielonego ma jeszcze odblokowany mnoznik....nie wiem na ile to prawdziwe. Pozdrawiam i prosze o odzew Ostatnio zmieniany przez Voytek : 24.09.2005 o godz. 11:57 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|