Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Athlon 2400, stare SDRAMY i brak pomyslow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/athlon-2400-stare-sdramy-brak-pomyslow-31173/)

epol 12.02.2004 21:07

Ja tez kingmaxów nie mialem więc się nie wypowiadam. Mialem kiedys Saitec (czy jakoś tak) i tez mi chodziły super, byly to DDR 266mhz.

cana 11.02.2004 23:04

a ja nie lubię tych kingmaxów, miaem parę w łapkach i z tego co zobaczyłem to wole jednak twiny

Ormianin 11.02.2004 21:43

Cytat:

Napisany przez esem
To nowa firma na naszym rynku. Stara się narazie: tak jak kiedyś TwinMosy.
Mam takowe: 2x256 400MHz, chodzą mi w dualu na 220MHz. Ja nie mam żadnych z nimi problemów.
Wybrałem je dla EPOXa bo .... i uznałem je za optymalny wybór. 8)

A ja sie zastanawiam na tymi KingMAXami, ich cena jest bardzo atrakcyjna

epol 11.02.2004 21:41

@esem - jestem stalym bywalcem forum www.tweak.pl :)
Ale nie ma sie o co klocic. Ten post byl stworzony po cos innego.

esem 11.02.2004 21:27

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Ja zawsze mialem szczegolne zaufanie do Kingstonow... jesli wybiore DDRy teraz, to bedzie ta marka

zauwazylem ze w cennikach pojawiala sie marka KINGMAX... nie znalem tego jak dotad, czyzby podroby Kingstonow?

pozdrawiam:)

To nowa firma na naszym rynku. Stara się narazie: tak jak kiedyś TwinMosy.
Mam takowe: 2x256 400MHz, chodzą mi w dualu na 220MHz. Ja nie mam żadnych z nimi problemów.
Wybrałem je dla EPOXa bo .... i uznałem je za optymalny wybór. 8)

Ormianin 11.02.2004 21:17

Cytat:

Napisany przez esem
Zajrzyj na forum www.tweak.pl Poczytaj opinie rozżalonych na ostatnie produkty Twinmosa. 8)

Ja zawsze mialem szczegolne zaufanie do Kingstonow... jesli wybiore DDRy teraz, to bedzie ta marka

zauwazylem ze w cennikach pojawiala sie marka KINGMAX... nie znalem tego jak dotad, czyzby podroby Kingstonow?

pozdrawiam:)

esem 11.02.2004 20:27

Cytat:

Napisany przez epol
@cana - TwinMosy DDR 333 na elixiarach wcale się nie kręciły, więc samo to mowi za siebie
@esem - z tego co wiem to była to wina plyt, nowe BIOSy usuwały ten problem
@rcobex - nie mam zastrzeżeń

Zajrzyj na forum www.tweak.pl Poczytaj opinie rozżalonych na ostatnie produkty Twinmosa. 8)

epol 11.02.2004 19:23

@cana - TwinMosy DDR 333 na elixiarach wcale się nie kręciły, więc samo to mowi za siebie
@esem - z tego co wiem to była to wina plyt, nowe BIOSy usuwały ten problem
@rcobex - nie mam zastrzeżeń

rcobex 11.02.2004 07:53

Cytat:

Napisany przez esem
TwinMosy są już przereklamowane: zdobyli rynek i olewają.
Nie nadają się zupełnie do Duala, źle współpracują z nForce2, cały szereg MoBo ich nie toleruje, np. EPOX.
Na innych forach spotkasz określenie "rosyjska ruletka" na TwinMosy: albo będziesz jednym z nielicznych zadowolonych albo będziesz płakał i szukał frajera któremu je odsprzedaż. 8)

Do końca to się nie zgodzę, sprzedałem tyle kompletów Epox-TwinMOS że mogę coś na ten temat powiedzieć , nForce nie lubi za bardzo TwinMOS***8217;a DDR400 512MB puszczonego w ***8222;dualu***8221; ale sporadycznie. Dla wyeliminowania tego niecodziennej przypadłości najlepiej TwonMOS***8217;a kupować na kościach M-tec. Nie ma żadnych problemów z pamięciami 256MB, natomiast miałem chyba dwa razy problem z 512 ale tylko działającymi dwukanałowo.

Sprawa nie dotyczyła ***8211; przynajmniej w moich przypadkach ***8211; pamięci DDR333 i DDR433 i 466. Również zero problemów z Twisterami, ale te pamiątki swoje kosztują więc było by przykro.
Widziałem już nForce***8217;a ( nie jednego ) który nie pracował z Kingstonami więc na pamięci nie ma lekarstwa.

Pozdrawiam.

esem 11.02.2004 07:22

TwinMosy są już przereklamowane: zdobyli rynek i olewają.
Nie nadają się zupełnie do Duala, źle współpracują z nForce2, cały szereg MoBo ich nie toleruje, np. EPOX.
Na innych forach spotkasz określenie "rosyjska ruletka" na TwinMosy: albo będziesz jednym z nielicznych zadowolonych albo będziesz płakał i szukał frajera któremu je odsprzedaż. 8)

cana 10.02.2004 21:29

@epol, elixir to niebrandowa marka lecz trafic mozesz na takie na kosciach nanya a wtedy moze być niekiepska zabawa :) /ja kiedyś miałem elixirki pc2100 które miały cl2 jako pc2700/

pozdro

epol 10.02.2004 21:03

Tak jak pisałem wyżej bierz TwinMosy. Wydajne dobze się kręcą i dwa lata gwarancji. Tanie, wydajne i firmowe.
Ja mam cl2,5 standadowo. Podobno chodza one na cl2. Nie spawedzełm jeszcze. Mam je na kościach M.Teca (Mteka, jak to się pisze?). Omijaj te na elixirach bo one mialy problemy i wcale się nie kręcą.

cana 10.02.2004 19:05

a co do ddr to ja bym polecał z tych normalnie kosztujących twinmosy, i to niekoniecznie twistery ale te "normalne" ddr3200, nie są drogie a dobrze dają, lub jakieś elixirki też z tego pułapu ale tu już więcej szczescia potrzeba bo nierówne są bestyjki
nie mam zaufania do kingstonów / poza tymi z wyższej półeczki oczwywiście, choć w takim wypadku pewnie też bym poszukał jednak innej firmy/ inna sprawa ża szkoda tego proca na sdr bo jakie z nich pójdą na fsb166 i wyższe z cl2? a i jeszcze jedno :) czasem te obojniacze płyty mogą nie obsługiwać fsb166 a i zwykle( a raczej prawie na pewno)nie mają mnoznika powyżej 12.5 a wtedy szkoda procka

pozdro

epol 10.02.2004 17:23

SPrzedając te sdy będziesz miał kase na ddr 256 mb.

Polecam te TwinMos 256 MB DDR 400Mhz. Aktualnie chodzą po 190zł. Idealnie się kręcą.

jeśli chcesz o nich wiedzieć więcej daj znać.

Ormianin 10.02.2004 15:13

Cytat:

Napisany przez rcobex
Dokladnie, ECS=Mercury. Te same fabryki, i linie montażowe. Na niektorych modelach Mercury po zdrapaniu naklejki z oznaczeniem płyty pokaże się nam oznaczenie z modelu ECS. ;)

Czasem klienci mówią że ECS jest spoko a Mercury do bani. :)

Athlon 2400 i SDRki to trochę już nie pasuje....czas pomyśleć o DDR.

pozdrawiam.

A juz nie pamietacie czasow, kiedy najlepszy chipsetem dla Athlonow byl KT-133A, mysle ze jeszcze duzo ludzi posiada takie plyty na SDRamy :)

A z tymi DDRami to jak fundusze pozowola to napewno wymienie

pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:40.