![]() |
Czy ktoś z was testował już semprona ?
czy to odpowiednik XP czy durona ? |
Raczej durona :taktak: bo ma mniej cache niż Athlon XP
|
kupa wielka!
Bartonów już nie ma - zostały tylko jakieś shity, wchodzi nowa generacja procków o kosmicznych cenach i kup Pan sobie komputer - odechciewa mi się jak narazie zakupu. Gratulacje także dla firmy AMD - wycofywać produkt który jest dobry, ceniony i kupowany w dodatku zostawiać na rynku gorsze Semprony. Ja pierr.. :blee: |
semprony to troche mnie obciety athlon w porownaniu do durona czyli lipny troche
|
"Semprony Socket A od 2200+ do 2800+, to w rzeczywistości nic innego jak Athlony XP "Thoroughbred" z nową nazwą i z nowymi współczynnikami wydajności czyli "Jak Athlona XP 2100+ zmienić w Semprona 2600+". AMD dokonało zwyczajnej sztuczki marketingowej, zapobiegając w ten sposób zepchnięciu Athlonów XP do poziomu CPU postrzeganych jako "tanie, ekonomiczne produkty". Innymi słowy, dalej będzie można kupić to samo, ale opakowane w inne slogany reklamowe." Jest to fragment z testów procesorów Sempron.A Barton 2600 jest taktowany 1.917 GHz.
|
Cytat:
No o Bartonie chyba możemy zapomnieć ??? :/ |
A ja planowałem zakup właśnie Bartona 2500+ -M może ;).
Ale jak Bartki zniosą to na allegro ceny do góry i kasiore będą trzepać :P |
Na gwarancji i paragonie jest wypisany Barton. Tylko ze procedura wymiany jak mi napisali ma trwac ok 14 dni roboczych !!!! Chyba przestane byc dla nich miły.
|
Cytat:
Bylo juz tak... za czasow AMD socket super 7, zaraz pojawily sie Athlony i Durony, zaprzestano produkcji takich plyt glownych i juz :) Takie to juz prawo buszu tego rynku komputerowego... nie tylko z procesorami, ale z kosciami pamieci (SIMy, SDRAMy, DDRAMy) AGP, PCI, ISA... wiele innych... zapomnianych juz rzeczy |
Cytat:
|
Czyli generalnie robią nas w trąbe z tymi sempronami :podbite:
BARTONIE 2500 WRÓĆ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S. Bartona mają jeszcze w Komputroniku :D :taktak: |