![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
athlon64 - kilka pytań
Otóż już udało mi się zmienić kompa na a64 3000+ na s754. Wiem, że ten socket nie ma przyszłości, ale niestety nie stać mnie było na coś droższego. Jednak mam kilka pytań odnośnie technologii zawartych w a64, a dokładniej o cool'n'quiet. Otóż mam płytę MSI K8N NEO PLATINUM i w biosie włączyłem tą funkcję, ale tak do końca nie wiem jak sprawdzić czy ona działa. Jak tylko odpalam kompa to wiatraczek chodzi sobie powolutku że go nie słychać, lecz po odpaleniu jakiejś giery to zaczyna chłodzić jak szalony, bo przecież potrzebna jest tam moc obliczeniowa proca. Rozumiem to. Jednak po wyłączeniu gierki do końca dnia wentyl chodzi pełną parą. Dlaczego !? Przecież nie grając w gierke i pracując w windzie moc obliczeniowa proca powinna spaść, czyż nie !? Albo ja już tego nie rozumiem...
Druga sprawa to taka że pod TYM ADRESEM dostępne są stery do procka. Czy jak je zainstaluje to wtedy c'n'q będzie działać !? Na koniec tylko wspomnę o temperaturze procka. Wszedłem na dzień dobry po odpaleniu kompa do biosu i zdziwiłem się że pokazuje on 50 stopni procka ![]()
KarolluZ ruleZ ![]() Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 31.12.2004 o godz. 00:50 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|