Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Audi V8 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/audi-v8-38428/)

shuma02 18.08.2004 23:39

Turboni; nie wiem czy tak tylko mi, ale slowa 'na gaz' i 'turbo' jakos mi nie ida w parze w jednym zdaniu. nie lepiej zaczac od zwyklego silnika co obnizy cene samochodu, niz przerabiac cos co na dzien dobry pali wiecej, na gaz ??

to tak jak kupowanie amerykanskiego smoka V8 i przerobienia zaraz na gaz, mija sie to z celem. znam wiele osob ktore maja wielkie silniki ale pozniej jezdza 'oszczednie'.
'kup mniejszy i jezdzij ile chcesz' ale oni w tym nie widza sensu...

Turboni 18.08.2004 23:26

no piekna fura i za taka kase.
ja przymiezam sie do sprowadzenia od naszych sasiadow autka ale trzeba jeszcze pozbierac z miesiac albo dwa.
siwy pytanko apropo gazu bede poszukiwal kogos od gazy ale do silnika z turbem nie masz jakis namiarow.

Nol 18.08.2004 22:55

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
nie chodzi mi o to ze jest po angielsku tylko ze trzeba zaplacic karta kredytowa a ja takowej nie posiadam a na polskiej stronie zawsze mozna sie dogadac co do formy zaplaty

Trochę późno zauważyłem ten temat... W każdym razie, jak to już jeden z userów zauważył, przejdź się do dilera Audi - oni takie rzeczy mają dostępne w całkiem dobrych cenach. Pewnie będziesz musiał na ten manual trochę (ok 2 tyg) poczekać. Ale to chyba nie problem. Jeśli szukasz bardziej szczegółowych informacji nt. obsługi i serwisu auta, to sprawdź, czy o tej Audicy nie napisano ksiązki z cyklu "Sam naprawiam samochód" Wydawnictwa Komunikacji i Łączności. Sam mam taką knichę o VW Passacie B5 i jest w niej opisana dosłownie każda śrubka oraz wszystkie możliwe czynności serwisowe.

//edit - jeśli się nie mylę, to jesteś z Bielska. W takim razie pozostaje Ci niestety tylko Inter Welm. Jeśli nie zechcą Ci pomóc, co jest bardzo możliwe, bo oni tak mają..., to skontaktuj się z dilerem VW/Audi "Noma" w Katowicach/Tychach. Tam jest o niebo lepsza obsługa.

nimal 18.08.2004 21:16

LOL - to i mi sie przyda, THX wolfdog

wolfdog 18.08.2004 21:01

sa wszystkie wymienione przez Was samochody ten programik to zbior serwisowek do wszystkich samochodow wyprodukowanych od 1959 i khem troche drogi w orginale :)
ale to co sie tam znajduje to prawdziwa skarbnica

milego uzytkowania

siwy_mw 18.08.2004 20:36

Cytat:

Napisany przez wolfdog
Chyba moge ci pomoc

mam taki fajny programik a w jego bazie danych miedzy innymi Twoje auto, z tego co zdazylem oblookac to jest prawie wszystko co jest niezbedne do napraw, serwisu, tuningu itp itd lacznie ze schematem instalacji elektrycznej jak cie interesuje to daj znac

dziekuje za info juz zaczynam sciagac :piwo: :piwo: :piwo:

czero 18.08.2004 19:52

Jak mozesz to sprawdz jeszcze czy jest Fiat Tipo r.1991, bo nie wiem czy sciagac ten program ;).

epol 18.08.2004 19:25

Dzięki poszukam go. A jest tam może Daewoo Nexia i Tico oraz Opel Astra??

wolfdog 18.08.2004 19:07

Autodata 2004

epol 18.08.2004 18:46

wolfdog podaj nazwe tego programu

wolfdog 18.08.2004 17:06

Chyba moge ci pomoc

mam taki fajny programik a w jego bazie danych miedzy innymi Twoje auto, z tego co zdazylem oblookac to jest prawie wszystko co jest niezbedne do napraw, serwisu, tuningu itp itd lacznie ze schematem instalacji elektrycznej jak cie interesuje to daj znac

siwy_mw 18.08.2004 16:32

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

Niestety nie znam... ale przeciez pisales, ze nie ma znaczenia w jakim jezyku bedzie :) Tu masz po angielsku... ale wiesz co Ci powiem moze wybierz sie do serwisu Audi i popytaj (byc moze udostepnia Ci [nawet za oplata] manual do skserowania)

nie chodzi mi o to ze jest po angielsku tylko ze trzeba zaplacic karta kredytowa a ja takowej nie posiadam a na polskiej stronie zawsze mozna sie dogadac co do formy zaplaty

Remix 18.08.2004 16:26

Witam!

Niestety nie znam... ale przeciez pisales, ze nie ma znaczenia w jakim jezyku bedzie :) Tu masz po angielsku... ale wiesz co Ci powiem moze wybierz sie do serwisu Audi i popytaj (byc moze udostepnia Ci [nawet za oplata] manual do skserowania)

siwy_mw 18.08.2004 16:21

Cytat:

Napisany przez pykson
@siwy_mw

ja myslalem ze 8 garow potrzebuje instalacji za jakies 6 tysiakow, no to piekna cena za ten gaz, autko marzenie, myslalem kiedys o starej bmw7 - ceny inst gazowej mnie odstraszyly. Moglbys dac namiary cen tego znajomego, moze ma jakis cennik dla "nie znajomych", ja musze zrobic gaz w golfie, silnik 1.6.

to sie bedziesz bujal !
szerokiej drogi (bo auto tez szerokie) :D

facet robi instalacje tylko do silnikow typu v6 i v8

pykson 18.08.2004 14:48

@siwy_mw

ja myslalem ze 8 garow potrzebuje instalacji za jakies 6 tysiakow, no to piekna cena za ten gaz, autko marzenie, myslalem kiedys o starej bmw7 - ceny inst gazowej mnie odstraszyly. Moglbys dac namiary cen tego znajomego, moze ma jakis cennik dla "nie znajomych", ja musze zrobic gaz w golfie, silnik 1.6.

to sie bedziesz bujal !
szerokiej drogi (bo auto tez szerokie) :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:30.