![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Za mało pamięci wirtualnej ?
Witam
Mam win XP Prof. (wersja 2600) postawiony na: MSI 6380 ( VIA 266 - super śmiga ![]() To wszystko chodzi super od pół roku z tym, że od ok miesiąca przy zamykaniu systemu co pewien czas wyskakuje błąd treści: MINIMALNA WARTOŚĆ PAMIĘCI WIRTUALNEJ JEST ZA NISKA ... i coś tam o zmienianiu rozmiaru pliku stronnicowania. Dokładnie nie wiem bo sysytem i tak się zamyka a przy ponownym uruchomieniu wszystko jest ok. Trochę mnie to denerwuje. Przywrócenie ducha nic nie daje ( duch sprawdzony wcześniej). Program TweakXP pokazuje, że pamięci fizycznej jest wolnej np 100 M, ale i tak błąd wyskakuje. Wartość pamięci wirtualnej nie była przeze mnie zmieniana ( całkowity rozmiar plików stronnicowania dla wszystkich dysków wynosi 384 MB). Czy to wina rejestru. Może urzyć jakiegoś regcleana ? Czekam na propozycje Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
Powiem w ten sposób.... czy pamiec wirtualna byla wlaczona czy tez nie to nie robilo u mnie praktycznie zadnego problemu jedynie gdy jest wlaczona to dysk bardziej muli poniewaz w xp wszystko co jest kopiowane i odpalane przechodzi praktycznie przez plik wymiany co zamiast optymalizowac wydajnosc to pogarsza sprawe wiec wywalilem w cholere pamiec wirtualna.Z 512MB mam wirtualna pamiec wylaczona wogole (plik stronnicowania) of coz komunikaty pojawialy mi sie normalka wiec uzylem xpantispy on ma opcje do wylaczania baloons raport czy jakos tak w kazdym badz razie sluzy to do wylaczenia pojawiajacych sie komunikatow na pasku zadan bo zapewne tam ci to wyskakuje.. przy 256MB tez mialem wituala wylaczonego i sys chodzi dobrze jedynie photoshop burzyl mi sie o wirtualna wiec aby go odpalic musialem wrzucic co najmniej te 64MB wirtualnej nawet UT nie burzy sie o wirtualna tak na marginesie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Może jeszcze jakieś inne propozycje ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Karty pamięci (SD?) - jak, gdzie i za ile??? | andrzejj9 | Off topic | 0 | 03.11.2004 17:22 |
Microsoft Photo Story 3 za darmo! - MS daje za free! | kraluk | Off topic | 12 | 29.10.2004 09:40 |
Problem z nagraniem płyty... (Za mało miejsca na płycie) PILNE!! | Bartek996 | Napędy optyczne CD | 8 | 16.11.2003 22:03 |
nagrywarka TDK Vortex 12x10x32 za 500 zł czy to warto ????? | bronek | Napędy optyczne CD | 6 | 26.08.2001 13:24 |