![]() |
Cytat:
|
Działało.
Oddałeś auto do warsztatu. Nie działa. Kierownicy nie da się za mocno przykręcić, ale da się sporo innych rzeczy spieprzyć przy okazji jej zdejmowania. Co masz sprawdzać samemu? Jakbyś potrafił to sprawdzić samemu i miał czym i gdzie, to nazywałbyś się mechanikiem samochodowym. Nie musisz się kłócić, po prostu jedź i spokojnie powiedz, że oczekujesz poprawienia usterki. |
Zasadnicze pytanie jakie auto , bo sa ruzne spsoby wpomagania: hydrauliczne , elektrohydrauliczne , elektryczne jesli czujnik skretu w kierownicy moze wymagac adaptacji itd.
|
[auto] Problem ze wspomaganiem po wymianie nagrzewnicy (:-D)
Przeciekała mi nagrzewnica o czym wiedziałem od roku, jednak zwlekałem z wymianą ze względu na brak odłożonych pieniędzy, a straszono mnie, że to sporo kosztuje.
W końcu nie wytrzymałem z parującą przednią szybą i kapaniem na dywanik kierowcy (grzało znośnie) i zaprowadziłem auto do zaprzyjaźnionego mechanika. Zrobił w przeciągu dnia, wziął 550 zł razem z płynem (czy to normalna cena?), zawsze u niego robię auta i nigdy nie było problemu, a teraz odebrałem i jest problem z kierownicą, która zaczęła stawiać opór. Wspomaganie działa, bo chodzi zdecydowanie lżej, jednak również zdecydowanie chodzi za ciężko i jak wcześniej nie miałem problemu ze skręcaniem auta jedną ręką, tak teraz jest naprawdę ciężko. Zadzwoniłem do niego, podjechałem, ale mówi, że wspomagania nie ruszał, a skoro działało przed wstawieniem i teraz nie działa to powinno być tak samo i że on nie ma porównania... Twierdzi, że musiał zdejmować kierownicę. Ja za bardzo nie znam się na autach, więc pytam - czy istnieje możliwość, że przykręcił tę kierownicę za mocno? Mam wrażenie, jakby to ona stawia opór "w kabinie", a nie fizycznie pompa czy cała instalacja wspomagania. Dodam, że jak jest cicho w aucie, a ja skręcam to słychać przy skręcaniu piski, delikatne obcieranie - wcześniej tego raczej nie było, więc ewidentnie coś jest sknocone. Pomóżcie, bo nie wiem co robić, czy próbować coś sprawdzać samemu czy zaprowadzać do niego i się kłócić czy może zaprowadzić, ale do innego mechanika w mieście? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |