![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Jak rozdzielić SDI?
Witam Wszystkich.
Mam pytanie jak założyć sieć domową (mam 3 komputery i SDI). Chodzi mi o to żeby na każdym z komputerów był internet. Jak to zrobić (jak połączyć SDI w którym jest RS232 z ACCES POINT-który też posiadam, w którym jest gniazdo RJ??. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź, ponieważ nie znam się za bardzo na tym. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 23.05.2003
![]() |
no a więc.... (będzie w dużym skrócie bo też w tym nie siedze
![]() do SDI możesz podłączyć router [ew. jakiś serverek] a do routerka/serverka* podłączasz switcha/hub'a* który "rozgałęzi" ci sygnał na inne kompy, teraz tylko jakieś dobre kable od switcha/hub'a*, najlepiej ekranowane (jeśli kable idą np. na zewnątrz) albo zwykłe kabelki jak kompy będą stały w domq, ostatnim punktem będzie skonfigurowanie tego wszystkiego (sieciówka do każdego kompa itp), a o to poprosić jakiegoś zaprzyjaźnionego informatyka (lub kogoś znającego się na tym)... TO BY BYŁO NA TYLE ![]() P.S. * - niepotrzebne skreślić |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
freesco (linux na jednej dyskietce bez instalacji konfigurowalny router)- co tam bedziesz router kupowal znajdz jakiegos starego zloma min 8mb ramu proc tak 80 - 100 i musi miec koma , flopa, sieciowke ta kosztuje 30 zl nowa pci i wszystko noi switch i skretke i pare koncowek yyyyyy wiertarke i inne ..................
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Dodam, że Acces point jest jednocześnie routerem, jest to D-Link bezprzewodowy i właśnie o taką sieć mi chodzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|