Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.08.2004, 22:21   #1
jazonik
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.06.2004
jazonik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
aukcje na eBay

Witam,

byłem na stronie aukcji internetowych eBay. Znalazłem tam kilka ciekawych rzeczy. Czy ktoś z Was kupuje na tych aukcjach?? Jeśli tak, to niech ktoś mi wytłumaczy jak tam się zamawia. Jak przesłać pieniądze. Ile kosztuje przesyłka i czy dla europejczyków są jakieś specjalne zasady?

Pozdrawiam
jazonik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.08.2004, 22:54   #2
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez jazonik
Witam,

byłem na stronie aukcji internetowych eBay. Znalazłem tam kilka ciekawych rzeczy. Czy ktoś z Was kupuje na tych aukcjach?? Jeśli tak, to niech ktoś mi wytłumaczy jak tam się zamawia. Jak przesłać pieniądze. Ile kosztuje przesyłka i czy dla europejczyków są jakieś specjalne zasady?

Pozdrawiam

Porównaj z allegro a co do zasad to nie ma tylko, że w aukcji musi być zaznaczone, że czowiek wysyła za granice towar ;]
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.08.2004, 23:14   #3
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez jazonik
Witam,

Pozdrawiam
Ja tam kupuję. Jest podobnie jak na allegro ale można czasem super rzeczy niedostępne w Polsce kupić. Tak jak napisał Piterniel zasięg aukcji musi być światowy.

A tu na temat płatności:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=37292

No i oczywiście język obcy!!
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 04:08   #4
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
na eBay kupuje i sprzedaje juz od trzech lat. do dzis jestem z moich aukcji zadowolony. od laptopa do bryloczka; wszystko doszlo w jak najlepszym stanie. sprawdzaj tak zwany 'feedback' jesli nie maja 100% pozytywnego to przejrzyj sobie co sie dzialo. czasami 'feedback' jest nizszy przez jakiegos dupka ktoremu nigdy nie dogodzisz, ale czasami tez mozna sie efektywnie pozbyc klopotu i kiepskiego sprzedawcy.

nie wiem ile jest prawdy w tym co pisali o alegro i ceglach w paczkach, ale na eBay tego napewno nie bedzie. pisze to smialo bo w stanach przeszly rozne prawa specjalnie pod internetowe aukcje by zabezpieczyc kupujacych.
tak jak pisali koledzy, sprawdz tez czy wysylaja do polski, i jesli nie pisza to przed koncem aukcji zapytaj ile taka wysylka kosztuje. wielu sobie dorabia wysylka.

popularnym serwisem platnym jest PayPal.com podajesz tam numer karty lub konta bankowego i przez nich placisz za aukcje. jest to bardzo sprawdzony i bezpieczny sposob. maja wiele bajerow jak np. jesli nie dostaniesz przesylki to mozesz dostac zwrot kasy. oczywiscie osoba sprzedajaca musi miec tam konto, co tez chroni kupujacego bo sprzedawca jest sprawdzany.

shuma02

Ostatnio zmieniany przez shuma02 : 17.08.2004 o godz. 04:12
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: