![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
PS Z tego co widze u siebie to podczas pracy nad plikami powstaja pliki tymczasowe. Plik zawiera cala zawartosc oryginalnego pliku i na nim Word pracuje. Po zapisaniu zmian sa one zachowywane w oryginale. Dzieki temu w przypadku padu np zasilania maksymalnie co tracisz to zawartosc tego pliku tymczasowego... U mnie kilka razy mialem pady z powodu zasilania i maksymalnie co stracilem to pol strony tekstu - czyli NIC.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#33 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() |
#34 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
ps: Sprawdziłem jeszcze to z tą kopią i rzeczywiście po przeniesieniu po prostu tworzy nowy plik. Tak więc funkcja mało użyteczna.
![]() |
#35 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A może tak by Pan Administrator przeszedł do dyskusji z Panem Moderatorem na priva
![]() Ta dyskusja zaczyna do znudzenia przypominać kupowanie lajtopa przez Pana Moderatora...
#36 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Poza tym.. nie próbuj się na siłę czepiać wszystkiego..
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 20.02.2006 o godz. 19:13 |
|
![]() |
![]() |
#37 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Dyskusje wyłącznie prowadzą między sobą Panowie: Moderator & Administrator...
![]() |
#38 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Dwie rzeczy: 1) Po pierwsze - dyskusja pomiędzy tylko dwoma użytkownikami forum w danym temacie w żaden sposób nie przesądza, że temat ma być zamknięty, albo wyrzucony, zwłaszcza, jeżeli treść rozmowy może być przydatna dla innych, a tak jest w tym wypadku. 2) Po drugie - nie ty ustalasz, jaki temat nadaje się na śmietnik, a jaki nie. Nie ty zadałeś w tym temacie pytanie i nie ty decydujesz, czy temat został już wyczerpany. Właściwie - temat ten nie dotyczy cię w żadnym stopniu, więc jeżeli rzeczywiście tak bardzo cię denerwuje, proponuję po prostu spróbować nie zwracać na niego uwagi. Będzie tak łatwiej i dla ciebie i dla innych..
![]() |
#39 | ||
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Cytat:
A to, ze rozmawiam z Andrzejem nie jest niczym dziwnym...
![]() |
#40 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z punktem pierwszym zgadzam się w 100%
w punkcie drugim zastanawia mnie: "nie ty" - czyli ja; "nie ty" - czyli nie podskakuj; "nie ty" - czyli JA mam władzę a nie ty. ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Większy nacisk jest położony na drugą część punktu - to autor postu przede wszystkim (w tym wypadku jestem to ja, ale nie ma to nic wspólnego z funkcją moderatora) decyduje, czy temat został już wyczerpany i trudno aby osoba "z zewnątrz" narzucała mu tutaj swoją opinię. Funkcje moderatora, administratora i inne nie mają tu żadnego znaczenia. Zresztą zaryzykuję stwierdzenie, że gdziekolwiek indziej na forum również nie.
![]() |
#42 |
OldBoy
![]() ![]() |
W moim prywatnym odbiorze dyskusje publiczne między Panem Administratorem a Panem Moderatorem są ... np. nie na miejscu.
A napewno nie służą temu forum i generalnie obniżają jego poziom. Szanujący się Moderator nie pyta się na forum które moderuje... Pyta się na innych forach > tam zdobywa wiedzę (mądrość) i na forum na którym moderuje sprzedaje wiedzę. Tak jest to już ogólnie przyjęte... Albo jest Moderatorem albo... np. początkującym Userem... Skoro nasz Pan Moderator wybrał rolę dla siebie Ucznia (na poziomie co najmniej początkującego) to jest jego prywatna decyzja i mogę to uszanować. Ale Pan Adminstrator nie powinien publicznie dokształacać Pana Moderatora, bo skoro Pan Moderator wymaga dokształtów - to niech może zajmie się przede wszystkim własną pracą magisterską... To tak na zakończenie tego tematu - już tu nie zajrzę... A tak wogóle to staram się unikać tematów zakładanych przez Pana Andrzeja... Zraziłem się do ich poziomu i tyle...
#43 | ||
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Osoba inteligentna nie boi sie pytać bo nie przynosi to jej wstydu. Funkcja moderatora nie jest rownoznaczna z posiadaniem wiedzy absolutnej. Andrzej zostal moderatorem bo sprawdzil sie w wielu innych dziedzinach a na Wordzie znac sie nie musi... i nikt tego nie wymaga oferujac mu funkcje moderatora. Cytat:
Nie wiem czy to zdanie ponizej cos Ci mowi... Kto zna sie na wszystkim nie zna sie na niczym
![]() |
#44 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Moje spojrzenie na pozycję moderatora na forum jest widać inne niż niektórych użytkowników. Uważam, że specjalistyczna wiedza nie jest potrzebna do pełnienia tej funkcji - pewne ogólne pojęcia w temacie ewentualnie tak, ale przede wszystkim czas i możliwości do kontrolowania przebiegu i zawartości toczonych się dyskusji. To wszyscy użytkownicy forum razem tworzą jego zawartość merytoryczną, a moderator nigdy nie miał być źródłem wiedzy dla wszystkich. Gdyby tak było należałoby zlikwidować całe forum i podać tylko jego adres e-mail. To nie o to tutaj chodzi.. Pozycja moderatora została mi zaproponowana z kilku względów - po piewsze byłem już na forum od kilku lat, przebywałem na nim dość często i brałem udział w znacznej części dyskusji. Dodatkowo potrafiłem podchodzić do większości sporów i konfliktów z dystansem, czego niestety nie można powiedzieć o niektórych użytkownikach. W niewielu moich wypowiedziach, jeżeli w jakiejkolwiek, podobnie jak w niewielu moich późniejszych decyzjach znaleźć można jakiekolwiek działanie pod wpływem emocji. I to przede wszystkim - a nie specjalistyczna wiedza - jest w moim mniemaniu ważną cechą moderatora. >>>Albo jest Moderatorem albo... np. początkującym Userem...<<< I tu się różnimy, ponieważ ja uważam, że można być i jednym i drugim. Jak już napisałem, wiedza całkowita nie jest niezbędnym wymogiem do pełnienia funkcji moderatora. Dodatkowo jeszcze nie zapominaj, że rozmawiamy w temacie Off-topic, gdzie - pozostając nawet jedynie przy tematyce komputerowej, która i tak każdego dnia jest przekraczana - wiedza jest praktycznie nieograniczona i zakładać, że wie się wszystko na możliwe tematy może jedynie wyjątkowo zapatrzona w siebie osoba. Ja wiem, że moja w niektórych dziedzinach jest mała, nie ukrywam tego i nie boję się zapytać, jeżeli czegoś nie wiem. I będę to robił dalej, bo uważam to za wyjście uczciwsze niż udawanie wszystkowiedzącego. >>>Szanujący się Moderator nie pyta się na forum które moderuje... Pyta się na innych forach > tam zdobywa wiedzę (mądrość) i na forum na którym moderuje sprzedaje wiedzę. Tak jest to już ogólnie przyjęte...<<< To wybacz, ale te "ogólnie przyjęte" zasady jakoś nie są mi znane. Poza tym całkowicie się z nimi nie zgadzam. Co więcej - uważam je za głupotę. Sztuczne tworzenie własnego autorytetu poprzez tuszowanie swojej niewiedzy to rzeczywiście godna podziwu postawa.. Charakterystyka idealnego wręcz moderatora.. >>>Ale Pan Adminstrator nie powinien publicznie dokształacać Pana Moderatora, bo skoro Pan Moderator wymaga dokształtów - to niech może zajmie się przede wszystkim własną pracą magisterską...<<< Chyba, że administrator jest po prostu normalną osobą, która posiadając pewną wiedzę stara się pomóc użytkownikowi, który jej nie ma. I to jest zachowanie warte naśladowanie przez wiele osób na tym forum, a nie wykorzystywanie każdej nadarzającej się okazji do wprowadzania zamętu i smrodu.. >>>To tak na zakończenie tego tematu - już tu nie zajrzę...<<< Chciałbym wierzyć, że nie jest to obietnica bez pokrycia, ale... na podstawie doświadczeń z przeszłości wiem, że będzie inaczej.. Tak czy inaczej nie będzie to wielka strata, bo.. napisałeś tu wszystko oprócz odpowiedzi na pytanie, które.. jest przecież na poziomie początkującego użytkownika.. >>>A tak wogóle to staram się unikać tematów zakładanych przez Pana Andrzeja... Zraziłem się do ich poziomu i tyle..<<< Powiem na koniec tak - chociażbym zadał najbardziej podstawowe pytanie dotyczące komputerów (co zdarzyło mi się w przeszłości, ale patrząc na twoje podejście do moderatorów - dzięki Bogu, że jeszcze nim wtedy nie byłem) - to wolę w oczach nawet większej ilości osób być laikiem komputerowym niż osobą twojego pokroju - a przynajmniej taką, jakim rysujesz się w moim oczach ( i niech będzie, że tylko moich) na podstawie wszystkich twoich ostatnich wypowiedzi związanych z moją osobą..
![]() |
|
|