![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
AVERMEDIA TV GO - problem ze zgrywaniem obrazu
Kupiłem sobie kartę Avermedia TV GO i mam problemy ze zgrywaniem - w sumie to wogóle nie chce mi zgrywać ani obrazu ani dźwięku. Zainstalowałem wszystkie sterowniki i zacząłem próby zgrywania:
1. Virtual Dub - ustawiałem na najróżniejsze rozdzielczości zgrywania, ale zawsze mi wyskakuje taki komunikat Waring : No frames capture Make sure your capture card is functioning correctly and that a valid video source is connected. You might also try turning off overlay, reducing the image size, or reducing the image depth to 24 or 16 Wyłączyłem funkcje overlay, zmniejszyłem bgłębie kolorów do 16 bit i nadal mam to samo. 2. WinDVR 3 - przy uruchamianiu programu wyskakuje komunikat Cannot detected device. Please check hardware or re-install driver Przeinstalowałem sterowniki i nic! Co może być nie tak? Mój komputer to Celeron 1,7 GHz, MSI KT3V, 256 MB RAM, NVidia GeForce 3 Titanium 128 MB Gainward. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2005
![]() |
Jeżeli oglądasz telewizję normalnie, to dziwne!
Z tego co wiem z moich doświadczeń to nowy Virtual Dub nie chce współgrać z avermedia, (sam nie wiem dlaczego), ale z komunikatu wynika że próbujesz zgrać obraz w 24 true color, spróbuj na 16, albo za dużą rozdzielczość chcesz nagrać. Podgląd ustaw na największą rozdzielczość, a nagrywanie na 340 na 288. Pozdrawiam. Wypróbuj program Ulead Video Studio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
polecam ten program "ChrisTV Professional v4.10.24.633" jak chcesz to pisz na PW i podaj maila to ci wysle, jest prosty i naszemu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Wypróbowałem tego TV Chris ale on wogóle mi żadnych kanałów TV nie wykrywa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Cytat:
ten programik dziala z wiekszascia chipow . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Nie - karta działa OKI bo sprawdzałem na innych komputerach. U mnie jest problem ze zgrywaniem obrazu - po formatowaniu dysku też występuje ten problem!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Wyprubuj Media Player Clasic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Znalazłem coś co może być problemem - wchodząc do Menadżera urządzeń przy sprzęcie "nVidia WDM Video Capture (universal)" mam wykrzyknik! Tylko skąd wziąć poprawne sterowniki?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
EHHHHH - udało mi się! Cos pogrzebałem i mogę już ściągać obraz, ale jest kolejny problem - obraz ściąga ale nie ma dźwięku
![]() ![]() Po dokładniejszych testach wyszło że dźwięk jest w programie zgrywającym dołączonym do karty, natomiast jak chcę zgrać przez Virtual Dub to dźiwku nie ma. Czy ktoś wie dlaczego tak jest? Ostatnio zmieniany przez kibiklops : 19.01.2005 o godz. 14:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
SPrawa wygląda tak - program który jak jedyny zgrywa tylko dźwięk i obraz to ten który dołączony jest do tunera - AverTVGo Series, inne programy zgrywają tylko obraz - ale dlaczego?
Mógłbym zgrywać przy użyciu tego programu co jest dołączony do tunera ale nie ma żadnej możliwości kompresowania filmów - trzeba zgrać najpierw bez kompresji a w tym przypadku to nie ma sensu bo 10 sekund zajmuje 50 MB. Ktoś wie jak ten problem rozwiązać? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
No i po raz kolejny proszę o pomoc. A więc zainstalowałem sobie Windowsa XP SP2 i myślałem że wszelkie problemy znikną bo Windows 98SE coś zaczął mi później szwankować. No ale jest jeszcze gorzej - zgrywać na XP mi zgrywa ślicznie ale tylko do czasu - po kilkunastu sekundach system się wiesza i albo restartuje się samoistnie albo wyskakuje niebieski ekran z komunikatem DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL i nie mam pojęcia jak to dziadostwo naprawić. Czytałem troszkę o tym komunikacie ale nic sensownego nie napisali nigdzie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Pokombinowałem pokombinowałem i doszedłem do przyczyny wieszania się komputera - a mianowicie komputer wiesza się przy włączeniu Wejścia liniowego, jeśli wejdę w regulacje głośności i na wejściu liniowym wybiorę "wycisz" to wtedy mi się komp nie wiesza przy zgrywaniu obrazu video. Ale co może tego być przyczyną?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|