![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
peace 4 us ;)
Data rejestracji: 25.10.2003
![]() |
![]()
Witam,
Muszę założyć nowy topik, bo nikt nie potrafi mi pomoć, a mi już zbrakło pomysłów ![]() Do rzeczy więc ![]() Problem polega na tym, że nie mogę zabootwać żadnej płyty DVD, posiadam LG dvd rom i Litka 1653S i w żadnym nie bootuje mi DVD, następuje ładowanie XPka jakby płyty nie było w napędzie, natomiast płyty CD bootowalne odpala natychmiast. Testowałem w obu napędach i nic. Sprzęt w profilu. Płyty na bank są bootowalne, bo na laptopie sie bootują !! ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
peace 4 us ;)
![]() |
Widze, ze nic z tego ;(
Niech przynajmniej ktos kto ma Asusa A7N8X -e deluxe sprawdzi czy mu sie bootują płyty DVD ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Otóż.... co do Mandarynki v10 na krążku dvd...to kolega wczoraj z roboty pożyczył wypalare LG 4160B i mówi, że bez problemu wszystko się bootuje. Zatem czyżby problem bootowania związany był z jak narazie z litkami ? Może by tak napisać petycje do LiteOna niech wypuści nowego firmware, o ile to pomoże
![]() A tak BTW...czy o wypalarach dvd to ten dział ![]() BTW 2.... to nie wina płyty głównej, lecz głównie czytnika, bo to on za zadanie ma bootować. A może płyta główna ![]() ![]()
KarolluZ ruleZ ![]() Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 29.01.2005 o godz. 08:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
peace 4 us ;)
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cos mi sie jednak wydaje, ze jest cos zle skonfigurowane w systemie, bios moze (choc watpie) albo konflikt miedzy napedami - cholera wie - dokladnie, dyskucja akademicka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
jest w biosie taka opcja jak BOOT OTHER DEVICES... moze ja masz wlaczona to wtedy nie jest tak kolorowo z ustawieniami first boot i second... i third... tzn tak jest w wiekszosci biosow a ze takiej plyty nie mam to nie sprawdze czy u Ciebie tez... zobacz sam i jak masz wlaczona to wylacz i wtedy sproboj... albo odlacz dysk dwardy na chwile i zostaw same palniki... i zobacz czy sie zbutuje...
![]() |
#7 | |
peace 4 us ;)
![]() |
Cytat:
Sprobuje ja wylaczyc i zrobic tak jak napisales.....zdam relacje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
![]()
![]() |
#9 | |
peace 4 us ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Asus A7N8X 2.0 Deluxe i naped Lite-On SOHW-832S i plyty DVD+R oraz DVD+RW sie bootuja.
![]() |
#12 | |
peace 4 us ;)
![]() |
Cytat:
sciagnalem innego manrake'a z sieci i on sie bootuje, no ale te plyty co opisalem wyzej nie chca, chociaz na laptopie sie bootuja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|