![]() |
zaznaczylem inne bo:
1)zasilacz poszedl na wymiane 2)popsul mi sie kabelek od wentylatora bo za mocno ciagnelem 3)cos jeszcze po drodze mi sie pewnie zapsolo, ale nie bardzo pamietam.... acha! niedawno mi srobka sie ulamala wpol... dziwna jakas... |
Cytat:
a tak serio to zasilacz mi popsul najwiecej [2*serwis mobo] :blee: |
nic mi sie nie psuje tylko wszystkim na okolo ...
Ciapek@ zmien jak mozesz "...mam szczescie" - nie jestem przesadny ale glupio tak ... :> |
zaczęło sie od wiatrzaczka na procku, potem byl wiatrzaczek na karcie graficznej, następnie zasilacz który miał przepięcie i zostały spalone wszystkie podzespoły oprucz procesora i karty graficznej. teraz mam nowego kompa i narazie nic się nie psuje :D
|
Ja mialem jak na razie ("odpukac") lacznie dwie awarie.
Wprawdzie nie byly one ostatnio tylko jakis czas temu, ale byly. Dwie awarie, ale powazne w takim sensie, ze nastawily mnie na duze koszta ;). 1. Zasilacz + procek + plyta glowna :( Padl mi zasilacz, kupilem nowy, podlaczam, a tu sie okazuje ze nie tylko zasilacz, pomyslalem - procesor. Kupilem nowy 1700+, podlaczam i dupa. Wkurzylem sie niesamowicie, bo wiedzialem, ze czeka mnie zakup nowej plyty glownej (jakbym malo wydal do tej pory :blee: ). Kupilem tansza plyte ECS, bo nie mialem juz kasy :klnie:. 2. Dysk Fujitsu Niedlugo po tej pierwszej awarii padl mi dysk Fujitsu. Tez sie niezle wkurzylem, bo stracilem duzo waznych i ciekawych rzeczy. No ale co zrobic. Ehh, te komputery :rozwal:. Edit: Mam problem, bo nie wiem co mam w ankiecie zaznaczyc ;). |
AWARYJNOŚĆ - z czym macie problemy?
hej!
Postanowiłem rozpocząć dyskusję z połączoną ankietą typowo sprzętową. Jestem ciekawy z jaką częścią komputera i jego komponentów najczęściej macie/mieliści problemy. Albo co po prostu ostatnio Was zawiodło. Chodzi tutaj o naturalne awarie (coś padło), albo po prostu złe działanie danej rzeczy. Ankiete i temat można traktować orientacyjnie jako taki mały raport awaryjności. Ja osobiście przyznam, że od ponad 4-5 lat posiadania komputera jedyne co mi padło to myszka i bardzo stary dysk, tak ("odpukać" ) wszystko hula aż miło. Zapraszam do dysusji. P.S. Jeżeli o czymś ważnym zapomniałem w ankiecie, dajcie znać! ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:57. |