Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.07.2005, 15:23   #1
_bakupl_
na cdrinfo od 2001 ;>

Data rejestracji: 04.06.2005
_bakupl_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez MQs
Bije na głowę - bez przesady.
Różnice w kompresji - 2-4% no skrajnie 10% (gdzieś w topic'u z powyższego linka cyt. "kompresja lepsza o 25% od ghosta" - no kurcze, chyba filmy sobie będe kompresował to na 700 MB mi sie po trzy zmieszczą - chłyt marketindody).
Różnice w czasie ? - lepiej dyski porównać (może przy wolniejszych kompach).
Nie wiem jak pod Linux'em ale na NTFS (też były zarzuty) działa wszystko w Ghost.
Zrzut obrazu w trakcie działania systemu? - no na pewno nie systemowej, ale nawet w przypadku innych - dla nas dwukrotny restart kompa, dla samego kompa - w najlepszym wypadku uciążliwość ograniczonego RAM i bardziej obciążonego procka.
Trudniejszy w obsłudze - zgadza się (zwłaszcza wersja DOS)

To, że program może komuś nie podchodzić to nie znaczy że jeden drugiego bije na głowe - To tak jak z przeglądarkami - mam IE i nie czuję jakiejś szczególnej potrzeby zmiany na inną (no chyba że mógłbym w innej wydawać komendy głosowe typu: "Ej weź no wróć na chwilę do tej strony, co..." )

Pytanie testowe:
Partycja systemowa WinXPPro+SP2+Program Files(zdjęcie) (te których nie ma w obrazie usunąłem, aha i Office bez Acces'a reszta Full, no i jeżeli to ma znaczenie plik wymainy 512 MB na systemowej a dokumenty przeniesione na D: ) - całość partycji ok. 2,45-2,5 GB, której obraz zajmuje 833 MB - Czym robiona ?

Ghost'em?

Ja mam na C zajęte 4,92 a obraz zajmuje 1,08 A więc jest łądnie. I sobie na 1DVD nagrałem obrazy partycji z systemami: WinXP PRO (Sp2), WINXP HE(SP2), WIN2000, WIN2003

Oczywista DVD startowa

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: