![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Backup Windowsa
Witam!
Panowie zrobilem Image calej partycji (10GB) - system backup w programie Drive Image 2002 umiescilem go na innym dysku. No niby wszystko w porzadku - teraz po formacie dysku wystarczy odpalic dwie dyskietki (bootable i program) i ten image i przywracam windowsa do starej postaci... ale... ten Image ma 1.17GB chce go wypalic na plytki CD-R moze ktos wie jak to zrobic ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Capo di tutti capi
![]() |
a jak to zrobic?
ale ja chce bootable cd hmm... wlasnie szukam programu drive image bootable cd creator ale cos nie moge znalezc ![]()
![]() |
#4 | |
Arab'ski
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
Cytat:
więc odpalasz commandera, zaznaczasz prawym plik, który chcesz podzielić, klikasz na menu "Pliki", potem opcja "Podziel plik..." , wpisujesz rozmiar na jaki ma dzielić, i po krzyku... a co do zrobienia z tego bootable cd, to "to" by chyba musiało być wszystko na 1 cd...(chyba, bo nie wiem- nie bawiłam sie w robienie bootowalnego cd z tego) Ostatnio zmieniany przez Adik : 14.12.2002 o godz. 22:09 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Capo di tutti capi
![]() |
zaraz podziele i nagram na CD-R ale potem skleic trzeba chyba ehh...
http://www.vector.co.jp/swreg/catalogue/sr029324/ oto link do stronki gdzie jest opisane (po japonsku) i jest obrazek czegos co by mi sie przydalo moze jak zobaczysz obrazek to bedziesz wiedzial o co mi chodzi. nazywa sie on Net Japan Bootable CD Creator http://www.vector.co.jp/swreg/catalo...4/img/bcdc.gif oto bezposredni link do obrazka... ale za cholere nie moge go znalezc. Wiem, ze Easy CD Creator robi bootable CD ale nie bede instalowal tylko po to tego gowna ![]()
![]() |
#6 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z tego co wiem, to norton ghost to potrafi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przecież mogłeś od razu zrobić obraz na 2 płyty (pierwsza jest automatycznie bootowalna), po co było robić go na innej partycji, jest taka funkcja w DI 2002.
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 15.12.2002 o godz. 08:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Capo di tutti capi
![]() |
witam
teraz dokladnie poszukalem w artykulach cdrinfo i znalazlem dokladny opis jak wypalic ten obraz na plytki zeby bylo bootable ale... nie moge w WinImage zmienic wielkosci z 1.44 na 2.88 ![]() a co do robienia CD w DI2002 to tez znalazlem juz artykul i spoko nastepnym razem tak zrobie ![]()
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
ghost nortona
Mialem podobny problem, obraz dysku mial 1,2 giga ale norton ghost rozwiazal go bez mojej ingerencjii. Wybralem zrobienie obrazu odrazu na cdr, wiec ghost zaproponowal ze bede potrzebne 2xcd i sam podzielil i wypalil obraz dysku na 2 plytki. Pierwsza plutke sam tez zrobil bootowalna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
wafel
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
nie wiem czy przypadkiem artykuł ze strony głównej cdrinfo nie traktuje o tym czego potrzebujesz. co prawda oni użyli norton ghost i tam da się zrobić obraz podzielić na płyty a potem stworzyć płytę lub dyskietkę bootowalną
dokładnie to jest tak image drive płyta startowa norton ghost płyta startowa sam prawdę mówiąc nie czytałem ale zauważyłęm te artykuły i jak będę miał potrzebę wiem gdzie znaleźć |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Re: Backup Windowsa
Cytat:
1. backup - obraz, mozesz zrobic bezposrednio na plycie CD, program automatycznie dzieli na plyty a pierwsza jest startowa - bardzo wygodne ale nie dzialaja wszystkie nagrywarki 2. jak chcesz robic obraz na dysk to w ustawieniach DI mozesz okreslic czy obraz ma byc dzielony na mniejsze pliki (podajesz wielkosc) - to ci jest potrzebne 3. tutaj http://helion.pl/ksiazki/cwngdi.htm masz dokladny opis DI i Ghost - jak chesz uzywac to Ci sie przyda ![]() 4. tutaj http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/d...riveimage.php3 masz opis przygotowania backupu bezposrednio na plycie CD - moze ci sie przydac 5. tutaj http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...20021013222531 masz opis jak z istniejacego na dysku obrazu zrobic bootcd - w twoim przypadku (za duzy obraz) proponuje bys wykonal go jeszcze raz i w ustawieniach programu podzielil go na mniejsze czesci np po 650 MB a potem to juz proste ... milej pracy z DI ...
![]() |
![]() |
|
|