![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Badania marketingowe - projekt (dotyczy telefonow komorkowych)
Witam, mam do zrobienia pewien projekt z podstaw marketingu i chcialbym Was prosic o pomoc. Temat jest znany raczej wszystkim, wiec nie powinno byc problemu.
Otoz sam projekt polega na wyborze jakiejs marki (w moim przypadku jest to siec telefonii komorkowej - Plus GSM), nastepnie zdefiniowaniu docelowego segmentu rynku (zaraz wyjasnie), nastepnie przeprowadzeniu pewnych badan (uproscmy, ze chodzi o badania ankietowe) i wyciagnieciu z tego odpowiednich wnioskow. W moim przypadku segmentem rynku beda: Studenci nastawieni przede wszystkim na jak najtansze korzystanie z telefonu komorkowego (czyli nie interesuje ich np wyglad, ani funkcje samego aparatu w sensie fizycznym). W zwiazku z tym mialbym do Was pytanie. Nie jest to jeszcze sam etap wywiadow, bardziej przygotowanie do tego, o co wlasciwie mozna pytac. Poniewaz sam nie uzywam komorki, tak wiec trudno mi dokladnie okreslic, na co zwraca sie uwage, aby korzystanie z telefonu komorkowego bylo jak najtansze. Tak wiec jesli mozecie, napiszcie mi, do czego Wy przywiazujecie najwieksza uwage. Czy jest to np koszt abonamentu, cena za rozmowy, wyslanie sms-ow, ewentualnie mms-ow. Z jakich pakietow w zwiazku z tym korzystacie i za jaka oplata, co w zamian otrzymujecie. Na podstawie tych informacji chcialbym ulozyc plan przeprowadzenia badan, ktory, byc moze (chociaz nie jest to pewne, bo planujemy raczej przeprowadzic te badania na uczelnie), umieszcze rowniez tutaj w formie ankiety. Z tym, ze wtedy interesowac mnie beda juz wylacznie studenci, korzystajacy z sieci Plus GSM. Teraz do wypowiedzi zapraszam wszystkich, ktorzy chca mi pomoc ![]() Pozdrawiam
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|