Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.12.2002, 20:21   #1
Druss
Costam

Data rejestracji: 20.05.2002
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Baldur`s gate i gra po sieci IPX lub TCP/IP

Kupilem sobie ostatnio sage i chcialem pograc sobie z kolega po sieci, zainstalowalem Baldura z dodatkiem opowiesci z wybrzeza mieczy. Problem polega na tym ze jak wchodze na ipx i zaloze gre to mi zwalnia komp tak ze odbiera ochote do gry, na singlu jest normalnie, zreszta mam szybkiego kompa. Moj brat ma o wiele wolniejszy sprzet i u niego jest wszystko ok na windowsie millenium. Ja mam windowsa 98SE. Karte sieciowa sprawdzalem jest wszytsko ok. Jak wezme tcp/ip to na jednym kompie i na drugim sie zawiesza. Prosze pomozcie bo swieta sa a ja chcialem to przejsc sobie zeby sie nie nudzic, wkoncu po to zakupilem ta gre. Wystarczy ze tylko zaloze serwer ipx i juz mi kursor zwalni, jak wyjde do pierwszego menu jest wszytsko znowu cacy.
Druss jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.12.2002, 23:59   #2
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
po pierwsze jak masz mozliwosc to przetestuj kabel takim fajnym testerem do lan (dwa wejscia dwa rzedy diodek)

po drugie sprobuj recznie ustawic tryb pracy karty na kompach
proponuje kolejnosc taka

100 full duplex
100 half duplex
10 ful duplex
10 half duplex

a potem pozostaje ci tylko misz masz
albo sprzedaj te karty ktore masz i kup np w prolinie za 25 xl dwie nowe setki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2002, 00:40   #3
Druss
Costam

Juz sie uporalem , poczytalem troche na forum wydawcy gry i rozwiazaniem bylo zainstalowanie patch`a do wersji dx7 i wyzej, teraz dziala lan chociaz troche sie poprzestawialo menu jakos dziwnie ale w grze jest wszystko ok, z ipx jak bylo tak jest, ale juz mam to gdzies bo tcp ip i tak jest szybsze
Stary 20.12.2002, 07:48   #4
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Druss napisa***322;(a)
Juz sie uporalem , poczytalem troche na forum wydawcy gry i rozwiazaniem bylo zainstalowanie patch`a do wersji dx7 i wyzej, teraz dziala lan chociaz troche sie poprzestawialo menu jakos dziwnie ale w grze jest wszystko ok, z ipx jak bylo tak jest, ale juz mam to gdzies bo tcp ip i tak jest szybsze
TCP/IP szybsze od IPX? to jakas bzdura... u mnie gdzie serwer kroluje na windzie 2000 najszybciej chodza "gry" poprzez protokol IPX wlasnie

pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2002, 09:25   #5
Druss
Costam

Ja zaowazylem u mnie szybciej, np przesylaja sie dane z zapisana gra na drugi komp, przy czym na ipx szla ta operacja 3 razy wolniej. No i poszukalem wyjasnien na temat tych twoich oszczerstw w moim kierunku i znalazlem ze tcp/ip wysyla wieksza ilosc pakietow na sekunde bo az 40, co robi niewielka roznice, a w niektorych grach jest to wcale niezaowazalne, w przypadku baldura jest bo wysylany plik jest dosyc spory na drugi komputer.
Stary 20.12.2002, 10:21   #6
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Druss napisa***322;(a)
Ja zaowazylem u mnie szybciej, np przesylaja sie dane z zapisana gra na drugi komp, przy czym na ipx szla ta operacja 3 razy wolniej. No i poszukalem wyjasnien na temat tych twoich oszczerstw w moim kierunku i znalazlem ze tcp/ip wysyla wieksza ilosc pakietow na sekunde bo az 40, co robi niewielka roznice, a w niektorych grach jest to wcale niezaowazalne, w przypadku baldura jest bo wysylany plik jest dosyc spory na drugi komputer.
e tam oszczerstwa jakies bez przesady... moze w przypadku tej gry tak jest, natomiast w przypadku tunelowania sieci wykorzystuje sie wlasnie IPXlub czesto tez NetBEUI i te sa szybsze
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: