![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Baldur`s gate i gra po sieci IPX lub TCP/IP
Kupilem sobie ostatnio sage i chcialem pograc sobie z kolega po sieci, zainstalowalem Baldura z dodatkiem opowiesci z wybrzeza mieczy. Problem polega na tym ze jak wchodze na ipx i zaloze gre to mi zwalnia komp tak ze odbiera ochote do gry, na singlu jest normalnie, zreszta mam szybkiego kompa. Moj brat ma o wiele wolniejszy sprzet i u niego jest wszystko ok na windowsie millenium. Ja mam windowsa 98SE. Karte sieciowa sprawdzalem jest wszytsko ok. Jak wezme tcp/ip to na jednym kompie i na drugim sie zawiesza. Prosze pomozcie bo swieta sa a ja chcialem to przejsc sobie zeby sie nie nudzic, wkoncu po to zakupilem ta gre. Wystarczy ze tylko zaloze serwer ipx i juz mi kursor zwalni, jak wyjde do pierwszego menu jest wszytsko znowu cacy.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
po pierwsze jak masz mozliwosc to przetestuj kabel takim fajnym testerem do lan (dwa wejscia dwa rzedy diodek)
po drugie sprobuj recznie ustawic tryb pracy karty na kompach proponuje kolejnosc taka 100 full duplex 100 half duplex 10 ful duplex 10 half duplex a potem pozostaje ci tylko misz masz albo sprzedaj te karty ktore masz i kup np w prolinie za 25 xl dwie nowe setki
![]() |
![]() |
#3 |
Costam
![]() |
Juz sie uporalem , poczytalem troche na forum wydawcy gry i rozwiazaniem bylo zainstalowanie patch`a do wersji dx7 i wyzej, teraz dziala lan chociaz troche sie poprzestawialo menu jakos dziwnie ale w grze jest wszystko ok, z ipx jak bylo tak jest, ale juz mam to gdzies bo tcp ip i tak jest szybsze
![]()
![]() |
#4 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Costam
![]() |
Ja zaowazylem u mnie szybciej, np przesylaja sie dane z zapisana gra na drugi komp, przy czym na ipx szla ta operacja 3 razy wolniej. No i poszukalem wyjasnien na temat tych twoich oszczerstw w moim kierunku
![]()
![]() |
#6 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |