Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 15.06.2005, 22:35   #25
paszczu
Świeżak

Data rejestracji: 09.06.2005
paszczu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Pytanie:
Jeśli dostanę torrenta od zarejestrowanego usera któregoś z tych serwisów, sam będąc niezarejestrowanym, mogę zasysać pliki korzystając z tego torrenta?
Cytat:
Napisany przez Air
Nie, ponieważ tracker wykryje po Twoim Ip że jesteś niezarejestrowany.
Sorry że z takim poślizgiem ale trzeba to sprostować.
Tak, możesz zasysać nie będąc zarejestrowanym, ale:
- ten kto udostępnia swój (hashowany passkeyem przy tworzeniu) plik .torrent popełnia 'samobójstwo' na danym serwisie torrentowym, bo wszystko to co ściągniesz/wyślesz idzie na 'jego' konto (a co będzie jak ten plik puścisz dalej albo udostępnisz na jakimś publicznym trackerze) - po to każdy torrent ma swój passkey żeby wiadomo było kto ile ściąga i udostępnia.
- IP nie ma tu nic do rzeczy, pomyśl co by było z tymi, którzy mają dynamiczne IP (neo) albo są za natem na jednym adresie wraz z setką innych użytkowników.

BTW: Serwisy z rejestracją są raczej najlepszym wynalazkiem do wymiany p2p. To jest moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać. Każdy ma swoje konto, musi udostępniać, wyrabiać ratio - inaczej warning, później ban. Ordnung must sein A na serwisach typu tdt lub innych publicznie dostępnych to się można tylko nerwicy nabawić, no bo jak tu cokolwiek ściągać jak nikt nie seeduje - bo i po co, jak nie ma przymusu, najważniejsze że JA już ściągnałem a inni to nie moja sprawa, niech się martwią

Ostatnio zmieniany przez paszczu : 15.06.2005 o godz. 23:32
paszczu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: