![]() |
Cytat:
Tak, możesz zasysać nie będąc zarejestrowanym, ale: - ten kto udostępnia swój (hashowany passkeyem przy tworzeniu) plik .torrent popełnia 'samobójstwo' na danym serwisie torrentowym, bo wszystko to co ściągniesz/wyślesz idzie na 'jego' konto (a co będzie jak ten plik puścisz dalej albo udostępnisz na jakimś publicznym trackerze) - po to każdy torrent ma swój passkey żeby wiadomo było kto ile ściąga i udostępnia. - IP nie ma tu nic do rzeczy, pomyśl co by było z tymi, którzy mają dynamiczne IP (neo) albo są za natem na jednym adresie wraz z setką innych użytkowników. BTW: Serwisy z rejestracją są raczej najlepszym wynalazkiem do wymiany p2p. To jest moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać. Każdy ma swoje konto, musi udostępniać, wyrabiać ratio - inaczej warning, później ban. Ordnung must sein :) A na serwisach typu tdt lub innych publicznie dostępnych to się można tylko nerwicy nabawić, no bo jak tu cokolwiek ściągać jak nikt nie seeduje - bo i po co, jak nie ma przymusu, najważniejsze że JA już ściągnałem a inni to nie moja sprawa, niech się martwią :) |
@paszczu, a myslisz, ze takiego ratio nie da sie oszukac? no co ty..
pozdro ;) |
Oczywiście, jak ktoś się uprze to wszystko można, jeżeli myślisz o zmodyfikowanych/beta klientach BT to wersje umożliwiające 'pompowanie' ratio są sukcesywnie banowane, jest jeszcze parę innych rozwiązań, ale wymaga to już trochę więcej własnej inwencji no i oczywiście działa tylko do czasu wykrycia, a wykryć wbrew pozorom wcale nie jest tak trudno :) Poza tym pierwszy lepszy głąb sobie z tym nie poradzi, ogrom ludzi korzystających z BT nawet nie wie na jakiej zasadzie to działa, na serwisach padają pytania co to takiego to 'ratio' (!), także... :)
Nie mam zamiaru oszukiwać (szczególnie bez sensu przy symetrycznym łączu), bo i pytam - po co? |
Cytat:
|
@paszczu
Z tym IP to sie z tobą do końca nie zgodze bo kilka razy po dłuższej przerwie w ściąganiu wyskoczył mi komunikat w Auzerusie ażebym zalogował się w serwisie w celu potwierdzenia że jestem zarejestrowany (dokładnie nie pamiętam ale to było coś w stylu "Unknow host moj aktualny IP please login on serwis". |
Racja, zależy który serwis, bo jeśli chodzi o te, z którymi się zetknąłem (a było tego trochę) to dopuszczają one przeważnie seedowanie/pobieranie nawet z kilku adresów naraz (czasami ilość jednocześnie aktywnych torrentów jest zależna od rangi/ratio).
|
I znowu TDT nie działa. Tym razem zamkneli strone i forum. Ktoś wie co sie stało??
|
Nie wiem, ale mam nadzieje ze szybko wroca... Mozliwe ze jest to zwiazane z ich projektem (konta standard i premium - konto standard dla kazdego, ale nei widzisz komentarzy i nie mozesz ich dodawac... Konto PREMIUM 10zl/rok lub free dla ludzi ktorzy kiedys cos wplacili i stalych uploaderow daje mozliwosc dodawania i czytania komentarzy...). Pozyjemy, zobaczymy...
|
z tego co mi wiadomo to konta STANDARD będą mogły czytać komentarze (wkońcu po to one są)
A ta przerwa nie wydaje mi se być spowodowana wprowadzaniem kont. Mają problemy z serverem, przecież pisali niedawno, że coraz gorzej jest |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:57. |