![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Wczoraj z niewyjasnionych przyczyn padla mi klawiatura Chicony (jeden z prostszych modeli). Po prostu nagle przestaly dzialac niektore przyciski jak np. spacja, T, Y, strzalka i inne
![]() Teraz jade na moim zastepczym "Turbo-Jecie" ![]() Przyszedl czas na zakup nowej klawy i coraz bardziej zastanawiam sie nad Mediatechiem. Maja duzy wybor i niedrogo. A co do jakosci i spostzrezen oraz zalecen chcialbym prosic Was. Ma to byc klawiatura multimedialna i niedorga chodzi tu o maxymalna granice 40-50 zl. Mediatech, a moze jakas inna firma? Prosze poleccie. Logiech odpada ze wzgledu na cene. A4tech ma klawy tylko w zestawach wiec tez odpada, a o innych mam male pojecie. Na razie przypadla mi do gustu ta klawa ...http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4544 i obrazek... ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 13.07.2003 o godz. 21:03 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Ja kupilem taka deche Tracera za 30zl. Ale za to ma duzo guzikow dodatkowych (z ktorych przestalem korzystac). Ma fajna podporke pod nadgarstki i umiem na niej pisac bezwzrokowo
![]() Nie myslalem za deska za 30zl bedzie taka fajna. Fakt ze troche halasuje jak sie pisze ale mi to juz nie przeszkadza.
![]() |
#3 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
wlasnie o cos takiego mi chodzi.
I wlasnie fajnie by bylo jakby byla cicha.
![]() |
#4 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Od Mediatecha z daleka, to po prostu tandeta. Mialem taka (duzo i szybko pisze), padla po 2 miesiacach. Kupilem jakiegos Linkworld'a (nie widac juz liter na niej) ale jest cicha i dziala bez zarzutu (odpukac w niemalowane). Mam ja juz ok. 1,5 roku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Internet Addict na odwyku
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
A co z zestawami klawiatura + mysz bezprzewodowa ?
Znacie jakies w przystepnej cenie/ jakosci ?
Duron 1600MHz@2000MHz 1.625V | Abit NF7-S rev.2.0 | 1GB Geil DDR400 | Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 | Barracuda 160GB 8MB 7.7200 | LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 | Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
"Ciapek":
Może coś takiego (IBM):http://allegro.pl/show_item.php?item=14680154 Kupiłem ją kilka miesięcy temu za 35zł i jestem z niej zadowolony .jaro |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() No uzytkownicy MediaTechow! Odezwijcie sie ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
ja mam Logitech Internet Keybord... i jest fajna cichutka to jej najwieksza zaleta
![]() przy okazji czarny model, co mi bardzo pasuje ![]() cena - 66zł jest też biała za 58zł !! LOGITECH INTERNET KEYBORD BLACK
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Nie da się ukryć, że jak się pogłaszcze jednego z lepszych Logitechów to człowiek nie chce już niczego innego... Niestety, ta cena...
Możesz kupić tanie Logitechy OEM (z czarnym logo) za ok. 50-60 zł. - to nie to, co "prawdziwe", ale już coś. Klawiatury MediaTech są bardzo różne - te najtańsze twarde i klekoczące, natomiast jest taki model "Genie Office MT 138" - kosztuje ok. 35-40 zł., ma dodatkowe klawisze do obsługi programów Office i multimediów, i bardzo miękko i cicho działające normalne klawisze. Trochę w nią poklepałem w sklepie i nawet nie wydawała się zła, ale też słyszałem, że z jakością MediaTech nie jest najlepiej - ale sam nie mam doświadczeń. Klawiatur Tracer raczej nie polecam - są twarde i klekoczą. Jeśli chodzi o A4Tech - są nie tylko zestawy z myszą, bezprzewodowe, itd. Jest też najprostszy model, bez żadnych dodatkowych klawiszy, ale z tym nowym, opatentowanym przez A4 układem skośnych klawiszy. Też w nią trochę popukałem i bardzo mi się podobała - ten układ klawiszy chyba rzeczywiście poprawia ergonomię. W Tesco kosztuje 29,90.
![]() |
#12 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Z daleka od MediaTech'a. Mam InteliBoard mt128 - starła się już farba pod nadgarstkami i z najczęściej używanych klawiszy literki (nie są wypalone laserem tylko namalowane). NA dodatek ma jakiś dziwnyc chip, mimo ustawienia na budzenie kompa z kombinacji klawiszy Ctrl+F1 komp się nie budzi, a na innej zwykłej (samsung) bez problemu.
Co do wyboru innej to nie umiem doradzić. Na pewno następna jaką kupie nie będzie multimedialna, dodatkowymi przyciskami i możliwościami bawiłem się tylko kilka dni, potem mi się znudziły.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Z tymi zestawami to jest tak, że albo chcecie klawiature i mysz na ktorych da sie pracowac, albo chcecie bezprewodowe! Najpierw wciskasz klawisz, a potem sie wyswietla, z mysza tak samo, najpierw ty ruszysz a potem na ekranie sie ruszy. I jeszcze dochodzi maxymalna niedokładność! Widział ktoś wysokorozdzielczą mysz bezprzewodową? Ja używam dual 800dpi wiec naprawde wiem co to dokładność, a kosztuje tyle samo co bezprzewodowa. Wracając do tematu: od Mediatechów i Tracerów z daleka! Lepsze są: BTC, Chicony, Samsung, Logitech
![]() |
![]() |
#14 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
A co do "multimedialności" klawiatur to mój Logitech ma specjalny program sterujący który musi być uruchomiony w tray'u, inaczej przyciski nie działają. W tym przypadku moja klawiatura już nie jest multimedialna
![]()
![]() |
#15 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Posiadam ten model jakieś 3 tygodnie, i narazie jest wszystko super, a nawet lepiej. Oby tylko jak najdłużej. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6534
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|