![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
xp i siec
czesc denerwuje mnei taki prblem
wczoraj , nie pierwszy juz raz zreszta stala sie mojemu kpmpowi taka przypadlosc. otoz.... nagle ptzestala dzialac siec. nie wiadomo skad [po co na co i dlaczego. przestala i tyle ![]() po ponownym zaladowaniu systemu, przeresetowaniu switcha komp pokazuje znaki takie jakby sie nie umial polaczyc z siecia, czyli wybiera sobie jakis tam domyslny numer IP. nie pomaga tez reczne wpisanie numeru IP i bramy domyslnej. program epop do komunikacji w sieci pisze ze protokol tcp/ip jest nieosiagalny. PS to juz nie pierwszy taki przyapdek, pomaga przeinstalowanie systemu, wiec to na 100% nie karta sieciowa i switch. co moze byc tego przyczyna?, bo nie mam zamiaru co kilka tyg formatowac kompa, bo xp sie wysypuje. co zrobic? moze sp1 zainstalowac |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
prawdopodobnie stery do sieciowki - u mnie potrafi winda 2k nagle zgubic siec i gowno - pomaga dopiero restart systemu
do tej pory jechalem na sterach domyslnych z windy, teraz wrzucilem stery do sieciowki z dyskietki dolaczonej do karty - i chyba pomoglo |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
ale nawet przelozenie innej karty sieciowej nic nie pomaga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czy to byla zwykla siec pomiedzy kilkoma kompami, czy np udostepnianie polaczenia internetowego?
kabelek sprawdzony? i wtyczki oczywiscie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
to byla zwykla siec. kabelki sprawdzone,ale to nie to, bo teraz zainstalowalem win98 i wszystko jest OK. jak juz mowilem ta przypadlosc dzieje sie co jakis czas TYLKO pod XP.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
w takim razie 2 mozliwosci - cos sie mocno w kompie gryzie - sprobuj przed nastepnym format c: zresetowac BIOSa albo masz uwalona kopie windy - porzycz od qmpla i sprawdz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
hm...... winda to chyba nie jest, bo to jest corporate edition i kolega ma to samo zainstaloweane i nie ma zadnych problemow. inni tez instalowali z mojej plytki i wszytskim chodzi pieknie, nikt nie ma tak jak ja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.12.2002
![]() |
a zadnych uslug nie wylaczales, sprawdz jak maja sie te zwiazane z tcp/ip
|
![]() |
![]() |