![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2004
![]() |
barracuda IV dziwny problem
Witam wszystkich.
Mam takowy problem z seagetem barracuda IV 80GB: Po instalce xpsp2 (partycje 8GB i reszta) po pierwszym uruchomieniu po kopiowaniu plików wyskakje blue screen i napis UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. Wczesniej pisało coś o karcie grafiki i pamięci video, ale dokładnie w tym samym momencie instalki. Celeron 700 płytan BX, dysk działa jako ATA33. Podłączyłem do siebie (athlon 2500+, nForce) instalka przebiegła bez problemu (format oczywiście), ale przy starcie rozdział na dwa systemy XP i nieznany system operacyjny na dysku C (skąd to?), ale winda chodzi. Wrzuciłem do tego celka stary dysk 4GB i śmiga winda po instalce. Zmieniałem już płyte (tu problem w tym monencie z pamięcia video, blue screen), grafike (to samo), taśmy, ram. Raz nawet zainstalowało się dobrze (instalowałem chyba z 20 razy), ale za którymś razem lipa (jak pamiętam to jak przykręciłem na śrubki dysk). Wczesniej na tym sprzęcie instalowałem xp i było wszystko ok. Wygląda na to, że dysk padaka, ale chce mieć pewność zanim oddam do serwisu. Dziękuje wszystkim za ewentualne rady, może ktoś z serwisu zna taki przypadek. Pozdrawiam Sten |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Troche lol, bo winxp jest czuły ....
Tzn.. Jesli instalowałeś na Athlonie 2500+ to sie dziwie że działa na C700 ... sformatuj i zainstaluj normalnie na C700 i tyle Ale zmieniajac rozmiar partycji bo plik boot.ini z tymi szitami zostaje gdzies ;|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2004
![]() |
Za każdym razem farmatuje, nie podłączyłem dysku z windą pod celka, zawsze format i instalka od nowa.
Nie chce ruszać partycji bo na D jest 60 GB danych. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Musiałbyś przed formatką usunąć wszystkie wolne pliki z C (bez foderów) i tam install
(No i format )
|
|
|
|
![]() |
|
|