![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Barton 2500+@3200+ vs Prime95, czyli mity i fakty ekstremalnego podkręcania
Witam
![]() Otóż chciałbym prosić o opinię osoby podkręcające Bartona 2500+, zresztą jak i innych maniakalnych o/c ![]() ![]() Wprowadzenie : Kupiłem kilka dni temu w końcu porządne pamięci - Geil DDR400 Ultra (2x256MB, DualDDR, CL2) z zamiarem puszczenia systemu 2500+@3200+ & DDR400 MHz. Wcześniej już odpalałem procka na 3200+ ale była kicha bo pamięci miałem DDR333 OEM i działały asynchronicznie czyli bardzo marnie. Mimo to wszystko wydawało się OK., nie robiąc dodatkowych testów stwierdziłem, że wszystko będzie działać. Po zamontowaniu nowych pamięci, przełączam w biosie na 3200+ (11x200), zwiększam asekuracyjnie napięcie do 1,7 V i odpalam sprzęt (płyta Abit NF7-S). Chwila radości a potem zwiecha ![]() ![]() ![]() ![]() Ostateczna rozgrywka: Nadszedł jednak czas na Prime95 ***8211; Torture test ***8211; Blend. Cóż, na teście drugim wyleciał fatal error ![]() ![]() I tutaj mam kilka pytań : - czy osoby z ustawieniem 2500+@3200+ mogą się wypowiedzieć czy ich procek przechodzi testy Prime-a 95, - jakie jest wasze zdanie na temat tych testów, czytałem w sieci, że sprzęt, w którym Prime wyłapuje błędy chodzi miesiące bez zawieszania, a użytkownicy to ignorują, - co jeszcze można zrobić aby zwiększyć stabilność systemu , słyszałem, że można zwiększyć zasilanie mostka północnego ale ponieważ nie znam maksymalnego napięcia nforca2 ultra 400 to nic nie robię bo może być ![]() Będę wdzięczny za opinie i sugestie ... Na koniec napiszę, że czasem widzę na forum osoby, które jak wynika z opisu podkręcają sprzęt o niesamowite wartości 400,500 i więcej MHz, ciekawe jak ma się to do rzeczywistej stabilności ![]() Pozdrowionka ![]()
Ostatnio zmieniany przez Arepo : 04.01.2005 o godz. 01:33 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|