![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
BIOS do płyty ECS K7VTA3
Witam,
chciałbym się dowiedzieć, czy istnieją do płyt ECS'a jakieś modyfikowane BIOS'y, które umożliwiają overclocking? Mam płytę ECS K7VTA3 (KT333) ver.3.0 (chyba) i korci mnie strasznie podkręcić troszkę procesor... tym bardziej, że wiem, iż mój Athlon 1.33GHz działa stabilnie na 1.47GHz (podkręcenie mnożnikiem + zmiana napięcia). Tyle tylko, że obecnie posiadana płyta nie posiada możliwości zmiany mnożnika i regulacji napięcia ![]() Niedawno obiło mi się gdzieś o uszy, że są dostępne do płyt ECS'a modyfikowane BIOS'y, które umożliwiają overclocking ![]() Dzięki za wszelkie wskazówki! Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Nic z tego, mam ten sam shit i jeszcze nic nie wykombinowalem w tym temacie. Mam Durona 1200 (12x100), myslałem o tym, żeby mu ustawić mostkami 9x133 (=1197), co teoretycznie powinno być możliwe (nie trzeba nic robić w biosie, a przyrost mocy jest). Niestety nie sprawdziłem tego w praktyce, gdyż za nic nie udalo mi się przeciąć mostków (nawet nożem tokarskim) - w koncu to bardzo twarda ceramika. Mostkami trzeba oczywiście ustawić mnożnik na sztywno (bo opcja UNLOCK jest dla płyt głównych które umożliwiają zmiane w biosie).
Wiecej informacji o ustawieniach mostków szukaj na stronie http://www.ocinside.de/html/workshop...ppainting.html Ten opis jest dla Duronów na rdzeniu Morgan i dla Athlonów XP. Dla Duronów Spitfire i staryh Athlonów są inne ustawienia, również do znalezienia na tej stronie. Oczywiście nie wykluczam, że taki bios do tej płyty jest dostępny, jednak nic o tym nie wiem. Póki co jest taki bios do jednego modelu firmy ECS.
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 11.08.2003 o godz. 21:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|