Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.05.2006, 20:17   #1
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ciekawy jestem naprawdę, co będzie się teraz działo i czy pacjenci skorzystają z właściwie nowych praw, które niejako zostały im przyznane.
Jak dla mnie jest to bardzo watpliwe. A kogo stac na wyjazd, ze tak powiem na zachod aby tam poddac sie operacji?
W naszym kraju? Zapomnij.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.05.2006, 20:34   #2
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Weron
Jak dla mnie jest to bardzo watpliwe. A kogo stac na wyjazd, ze tak powiem na zachod aby tam poddac sie operacji?
W naszym kraju? Zapomnij.
Bilet do Londynu w dwie strony to poniżej 500PLN (nie wspominając jakie są koszty wycieczki za naszą zachodnią granicę - dla wcale nie różnią się od wycieczki do specjalistycznej kliniki na terenie kraju w wielu przypadkach) - jak masz za rok jak żebrak dać się pociąć w naszym szpitalu, to lepiej chyba tyle dołożyć?
Stary 16.05.2006, 20:38   #3
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Bilet do Londynu w dwie strony to poniżej 500PLN (nie wspominając jakie są koszty wycieczki za naszą zachodnią granicę - dla wcale nie różnią się od wycieczki do specjalistycznej kliniki na terenie kraju w wielu przypadkach) - jak masz za rok jak żebrak dać się pociąć w naszym szpitalu, to lepiej chyba tyle dołożyć?
No tak ale wedlug tego artykulu maja jej zostac zwrocone koszty leczenia. Czyli jednak z wlasnej kieszeni musiala ta kobieta wczesniej je wylozyc. Po czym dopiero ich zaskarzyla i dostala je z powrotem. Wiec koszt nie jest wcale taki maly.
Stary 16.05.2006, 20:49   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Weron
No tak ale wedlug tego artykulu maja jej zostac zwrocone koszty leczenia. Czyli jednak z wlasnej kieszeni musiala ta kobieta wczesniej je wylozyc. Po czym dopiero ich zaskarzyla i dostala je z powrotem. Wiec koszt nie jest wcale taki maly.
Tak, ale postaw się np. w sytuacji jakiejś osoby, która ma.. sam nie wiem, podejrzenie poważnej choroby serca i musi iść na USG. Moja mama miałą zrobić to badanie i czekała na jego wykonanie 3,5 miesiąca. A to i tak jak na nasze warunki bardzo szybko, bo czasami ludzie muszą czekać i kilkanaście miesięcy.

I jeżeli jest sytuacja, w której od szybkiej reakcji może zależeć zdrowie, a nawet życie, to i tak nawet teraz ludzie po prostu płacą i leczą się prywatnie czy za granicą. A teraz będą mogli domagać się zwrotu tych pieniędzy. Dla mnie to ogromna zmiana.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.05.2006, 21:05   #5
Weron
All Eyez On Me

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Tak, ale postaw się np. w sytuacji jakiejś osoby, która ma.. sam nie wiem, podejrzenie poważnej choroby serca i musi iść na USG. Moja mama miałą zrobić to badanie i czekała na jego wykonanie 3,5 miesiąca. A to i tak jak na nasze warunki bardzo szybko, bo czasami ludzie muszą czekać i kilkanaście miesięcy.

I jeżeli jest sytuacja, w której od szybkiej reakcji może zależeć zdrowie, a nawet życie, to i tak nawet teraz ludzie po prostu płacą i leczą się prywatnie czy za granicą. A teraz będą mogli domagać się zwrotu tych pieniędzy. Dla mnie to ogromna zmiana.
Nie, no oczywiscie jest to jakis plus. Ale naprawde malo osob w naszym kraju bedzie na to stac i to jest wlasnie problemem. Tacy ludzie dlatego sa zmuszeni do czekania. Takze znam przypadki jak to znajomi musieli czekac. Kolega mial problem z okiem wpadl mu opilek od metalu. I sytuacja byla na tyle ciezka, ze musial sie poddac jakiemus zabiegowi w szpitalu bo okulista nie byl w stanie go wyciagnac. Rok czasu bodajze musial czekac na ta operacje. Nie wiem jak to sie skonczylo bo kontakt sie urwal. A oko ciekawie nie wygladalo.
A do tego sytuacja sadow w naszym kraju takze nie jest wesola. Ciekawe ile taki proces moze trwac.
Niemniej jednak niektorzy napewno z takiej mozliwosci skorzystaja. Sluzba zdrowia znowu dostanie po dupie i nam wszystkim podniosa na nia podatki bo straty trzeba wyrownac.

Twoje uprawnienia: