![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
bezprzewpdpwy zestaw klawiatura + myszka
mam dosc nietypowe pytanie dotyczace takich zstawow.
czy takie cos na PS/2 wymaga 2 wejsc ps/2 czy wystarczy tylko jedno(bo potrzebuje takie cos do laptopa ktory ma tylko 1 ps/2). ew, czy tak samo jest z USB(tez potrzebuje 2 wejsc usb?) ogolnie co poleciliyscie za zestaw,ale z tych tanszych... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.07.2004
![]() |
najczęsciej jak sie kupuje zestaw np Logitecha, to jeden koncentrator wystarcza do obsługi myszy i klawiatury ale tylko radiowy, nie wiem jak jest z wersjami optycznymi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() Wszystkie USB zestawy mają jedno wejśćie, czasami jest USB (+przejściówka na pS2) + 1PS2.... Powiedz ile masz na to kaski? Z tańszych polecam... Creative bla bla bla 8000 (używam ![]() Logitech Cordless... Desktop Deluxe czy cos... uzywałem... ale działa nadal w 100% A tak to ogólnie polecam... Logitech MX900...700.... ...mam i nie narzekam, ale ja nie korzystam tylko ktoś inny... (of korz mam jedno z tego ![]() Zasilacz + mobo + klawa i mysz to podstawa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
max 120 zł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Są dwa złącza PS/2, bo jedno jest do myszki, a drugie do klawiatury. Jeżeli laptop ma bluetooth, to polecam właśnie sprzęt tego typu. Jeżeli nie, to zostają rozwiązania na usb. Powinieneś chyba zwrócić uwagę na mobilność i wszelkie kable - czyli najlepiej, żeby odbiornik był w postaci klucza który wtykasz w usb, a nie w postaci wielkiego pudła podłączonego za pomocą ordynarnego kabla.
Chociaż za tę cenę to ciężko będzie coś znaleźć. Nie jestem pewien czy znajdziesz klawiature i myszkę zdolne korzystać z jednego odbiornika w postaci klucza. Myszkę na pewno znajdziesz (chociażby na Allegro), chociaż lepiej byłoby ją kupić w komplecie z klawiaturą, żeby nie było konieczności stosowania dwóch oddzielnych odbiorników. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 06.12.2004 o godz. 20:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Może coś takiego: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14778
Lub jakiś inny zestaw media techa bo lepszej firmy za 120zł raczej nie dostaniesz :/ Ewentulanie troche droższy ale o wiele lepszy (moim zdaniem) zestaw creative'a http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11333 bądź http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8872 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
A ja polecam to co niedawno kupiłem naprawdę taniuchno - zestaw Creative 6000. Jeden odbiornik podłączasz do USB i problem z głowy - system sam rozpoznaje. Nawet zbyt często mysz/klawiatura nie musi "szukać" i "rozpoznawać" odbiornika (ostatnio jakieś 3 mce temu).
Ta przyjemność kosztowała mnie tylko 130 zł na promocji w Media Markt. Niestety są pewne ograniczenia, ale byłem ich świadomy już przy zakupie: - zasięg ok. 2 metrów (+ ok. 1,5m kabla USB) - brak ładowarki i akumulatorów w zestawie - tylko 2 zwykłe przyciski + trzeci w kółku. Zalety: - brak jakichkolwiek zakłóceń w odległości do 1,5 metra (podobno w TRACERach i innych tańszch zestawach przy szybszych manewrach jakich np. wymagają gierki występują zwisy i momentami brak reakcji - tutaj tego nie uświadczysz, ale z drugiej strony skromna myszka bardziej się zapewne sprawdza w zastosowaniach biurowych niż do podnoszenia poziomu adrenaliny ![]() - klawiatura i myszka milutkie dla oka, dłoni i opuszków ![]() Wytrzymałość 2 paluszków alkalicznych duracel w myszce przy dość intensywnym używaniu w domu to ok. 2 tygodnie. U mnie zestawik pełni 2 funkcje: zastępczo-awaryjną i wygodnicką (gdy leżę w łóżku). ^_^ pozdrawiam EDIT: kodziu trochę mnie wyprzedził, ale mój zestaw jest w jego ostatnim linku - moim zdaniem lepiej chyba dorzucić te 20 zł i kupiić już to, niż potem pluć na niewygodne klawisze i marny odbiornik.
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 06.12.2004 o godz. 21:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
chyba macie racje. czyli jak chce miec cos na 1 wejscie ,to musze kupic tylko i wylacznie urzadzenie na usb,tak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
A jaki zestaw polecacie z myszka z 5 lub wiecej przyciskami ... ?? (te dwa dodatkowe bardzo uzyteczne sa przy przegladaniu stron)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Coś z Creative'a lub Logitecha najlepiej...
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 07.12.2004 o godz. 16:33 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|