![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
BIOS do ASUSA A7N8X-X
Posiadam płytę ASUS A&N8X-X i chcę zupgradować bios. Na mojej starej płysie ASUS P2B zmiana biosu nie nastręczała żadnych problemów a w ASUS A&N8X-X wyskakuje mi taki komunikat:
"ERROR! CANT FIND SYSTEM BIOS HOOK" Co jest grane bo nie mam pojęcia. Może się ktoś już z tym spotkał?? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
sorry to płyta ASUS A7N8X-x
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Tu jest chyba rozwiązanie twojego problemu: http://www.asus.com.tw/support/engli...os/afudos.aspx
Wygląda na to, że Awdflash nie jest już narzędziem przeznaczonym do zmiany biosu w nowych modelach płyt Asusa. Ale mogę się mylić. pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Zależy jaki model A7N8X masz-chodzi mi o wersje PCB nadrukowana na laminacie plyty.
Wersja PCB 1.0 ma bios 2 MB!!! a wersja PCB2.0 ma az 4 MB!!! Mozna flaszowac przez awdflash ale tylko w DOSie,mozna tez zresetowac kompa i podczas botowania nacisnac ALT i F2 i wskoczy wbudowany flaszer...włozyc dyskietke z biosem ipostepowac tak jak z awdflashem. Nalezy takze sprawdzic czy jest na płycie zworka Clear CMOS w prawidłowej pozycji. Sam mam taka plyte i robiłem to niedawno,nawet jestem zadowolony z nowego biosu bo wprowadza duzo np:Bootowanie dysków SATA ... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|