![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Registered
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Bios-Lock
Witajcie.
Czy ktoś może wie jak ominąć Bios-Lock'a, a raczej jego brak. Kupiłem komputer z perinstalowanym Win Me, potem padła i została wymieniona na nową płyta główna. A teraz nie mogę przeinstalować windy bo instalator zgłasza komunikat SU0173 - system nie przeznaczony do danego komputera. Na stronie producenta wyczytałem, że trzeba się wybrać do servisu celem aktywowania ww badziewia, ale może ktoś zna inną metodę. Pozdrawiam i oczekuję na wsparcie. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Registered
![]() |
Vobis z biosem American Megatrends
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Spróbuj zainstalować na nim innego windowsa, ktoś poprostu tak zrobił instalke, że jeśli podczas instalacji nie wykryje obecności vobisa to się nie instaluje. Gdzieś w instrukcji dla sprzedawców i serwisu windowsa jest opisane jak to zrobić(czyli wiadomo jak to obejść). Zainstaluj sobie inna winde albo jedź do serwisu i ich opieprz, że zmienili Ci płytę a nie zadbali o to, jeśli gdzieś indziej zmienioałeś płyte to odpowiedzą Ci, że kupiłeś oem przypisany do tamtej płyty i dupa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered
![]() |
![]()
Inna winda odpada, więc zostaje tylko servis
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
Upgrade biosu
Może upgrade BIOSU na jakąś wolną od lock'ów wersje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered
![]() |
Nie, nie oto chodzi. Chodzi o to aby ten bios-lock właśnie był lub o "poprawkę" do instalatora Win Me, aby nie sprawdzał czy lock-bios istnieje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Jezeli zakupiles u nich caly zestaw to razem z plyta powinni ci dac nowego windowsa, jak nie to jedz do nich opierd.... ich i kaz zdejmowac tego lock`a. Nie dosc ze kupujesz markowy sprzet za kase ktorej bym nie dal za niego, to jeszcze takie rzeczy odwalaja.
![]() |
#9 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Jestem na 99% pewny, że jest to specjalnie zmodyfikowana wersja instalatora systemu OEM, który jest przeznaczony WYŁĄCZNIE do płyty głównej, którą posiadałeś jeszcze przed wymianą. Tak więc wymiana BIOS'u tu nic nie pomoże, bo on tu w ogóle nie ma z tym nic wspólnego. Zainstaluj sobie normalny, pełny system (Me), bo tak to nic nie zrobisz. A jeśli komputer jest używany np. w firmie (gdzie potrzeba oryginał), to masz pecha. Idź zbluzgać za to serwisantów w Vobis'ie.
![]() |
#10 | |
Registered
![]() |
Cytat:
Dzięki wszystkim za dobre chęci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|