Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Bittorrent (https://forum.cdrinfo.pl/f5/bittorrent-48783/)

Matievoo 08.01.2006 20:58

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
PT to troche lipa bo prawie niczego tam nie ma ... :( jak Ktoś zna fajne stronki z torrentem to zapraszam na priv :)

No moge się zgodzić z tobą ,
bo żadko kiedy jak wyjdzie coś nowego żeby było na tej strone jako pierwsze ,ale zato jak zasówa przy ściąganiu z żadnej innej strony tak nie pobiera plików jak z PT. ;)

PIOTR34 08.01.2006 21:25

Teraz się zacznie święta wojna ||

Burt 09.01.2006 03:35

Sorry , że wam się wpi*****am w temat ale przeczytałem wszystkie 19 stron tego tematu i paru kwesti nie rozumiem.
Po pierwsze co daje rejestracja na tych stronach? ???
Po drugie ,o co chodzi z tym ratio? ???
Ja ściągnęłem w zeszłym roku dobre 250Gb danych , nigdy się nigdzie nie rejestrowałem , pobieranie mam na max (64kb/s),wysyłanie na 10.Po pobraniu plików seeduje 2 dni(czasami krócej).Średnia pobierania żadko spada mi poniżej 45 kb/s.Używam BitLord'a.99%torentów biore z IsoHunt.Gdybym pierwszy raz chciał pobrac coś z torentów,to po przeczytaniu tych wypowiedzi przestraszyłbym się tych komplikacji, a przecież to jest banalnie proste.
Jeszcze jedna sprawa,mianowicie chodzi mi o eMule.Nigdy nie używałem tego programu.Używam BearShare.O co chodzi z tą ''kolejką pobierania''.Czy to prawda że trzeba czekać na download?
Prośiłbym o odpowiedzi a nie o ''tyranie mnie"(bo pewnie tak będzie ;) ) :piwo:

Smartek 09.01.2006 15:07

ratio jest to inaczej stosunek pobranych danych do wyslanych :)
ja przykladowo mam wyslane:
178,41GB

i sciagniete:
126,26GB

co daje ratio: 1,412

matematyka sie klania :)
pozdro ;)

Burt 09.01.2006 15:37

Cytat:

Napisany przez Smartek
ratio jest to inaczej stosunek pobranych danych do wyslanych :)
ja przykladowo mam wyslane:
178,41GB

i sciagniete:
126,26GB

co daje ratio: 1,412

matematyka sie klania :)
pozdro ;)

Ja się pytam czy to jest ważne?np:więcej bym ściągał niż wysyłał?
A co z resztą mioch pytań?

PIOTR34 09.01.2006 16:13

@Burt Udostępniałeś coś po wyżej 2 dni? tzn, czy sam co kolwiek kiedyś wystawiłeś? Istnieje pwene pojęcie odnośnie ludzi którzy ściągają po to by tylko ściągnąć.

qfir 09.01.2006 16:46

Cytat:

Napisany przez Burt
Sorry , że wam się wpi*****am w temat ale przeczytałem wszystkie 19 stron tego tematu i paru kwesti nie rozumiem.
Po pierwsze co daje rejestracja na tych stronach? ???
Po drugie ,o co chodzi z tym ratio? ???
Ja ściągnęłem w zeszłym roku dobre 250Gb danych , nigdy się nigdzie nie rejestrowałem , pobieranie mam na max (64kb/s),wysyłanie na 10.Po pobraniu plików seeduje 2 dni(czasami krócej).Średnia pobierania żadko spada mi poniżej 45 kb/s.Używam BitLord'a.99%torentów biore z IsoHunt.Gdybym pierwszy raz chciał pobrac coś z torentów,to po przeczytaniu tych wypowiedzi przestraszyłbym się tych komplikacji, a przecież to jest banalnie proste.
Jeszcze jedna sprawa,mianowicie chodzi mi o eMule.Nigdy nie używałem tego programu.Używam BearShare.O co chodzi z tą ''kolejką pobierania''.Czy to prawda że trzeba czekać na download?
Prośiłbym o odpowiedzi a nie o ''tyranie mnie"(bo pewnie tak będzie ;) ) :piwo:

sproboje Ci odpowiedziec:
1. rejestracja na stronach z torrentami jest potrzebna po to, zeby dostac sie do zasobow jakie oferuja te strony. Oczywiscie pliki .torrent mozesz brac z innych stron na ktorych nie trzeba sie rejestrowac (np. tak jak Ty IsoHunt), ale jezeli chcesz sciangac jakis bardzo osobliwy plik np. (podaje w ciemno, bo nigdny nie szukalem) skan jakies polskiej ksiazki, to watpie zebys znalalz na isohunt.

2. wyskokie ratio jest potrzebne praktycznie tylko na rejestrowalnych stronach, gdyz jak masz niskie ratio to ci usuwaja konto, albo wprowadzaja jakies ograniczenia. Na darmowych nie sa w stanie takiego czegos zrobic.

3. Na emulu trzeba czekac na download tak samo jak na innych programach p2p, z tym ze na emulu im wiecej wysylasz tym krocej czekasz na swoja kolejke. Kazdy plik jest podzielony na czesci po ~10MB, po sciagnieciu jedne czesci od danego uzytkownika lecisz na koniec jego kolejki. Jak chcesz wiedziec dokladniej to proponuje poszukac, chociazby na tym forum.

Burt 09.01.2006 19:11

Wielkie dzięki @qfir. :piwo: :piwo: :piwo:

NeoFighter 09.01.2006 21:05

z ktorych torrentow lepiej korzystac, tych opartych na http, czy udp?

PIOTR34 10.01.2006 00:22

:idea: czy można chcieć czegoś więcej [img=http://img25.imageshack.us/img25/1079/ratio29sp.th.jpg]

Arcadio 10.01.2006 08:16

Ilość załączników: 1
:cool:

joujoujou 10.01.2006 08:20

Ilość załączników: 1
Minimalnie, ale na plusik. :D

Burt 11.01.2006 02:21

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
@Burt Udostępniałeś coś po wyżej 2 dni? tzn, czy sam co kolwiek kiedyś wystawiłeś? Istnieje pwene pojęcie odnośnie ludzi którzy ściągają po to by tylko ściągnąć.

Właśnie się zastanawiam nad jedną sprawą mianowicie,na torentach seeduje max 2dni ale BerarShare(od cholery muzy i teledysków) mam włączony non stop czyli około 15h na dobę,więc się zastanawiam czy ilość danych wysłanych też jest liczona do mojego limitu(neostrada 512),bo czasami mi go dziwnie ubywa.Bo jeśli nie to nie widze problemu żeby seedować na torentach nawet 2 tygodnie. :piwo:

PIOTR34 11.01.2006 12:18

@Burt nie korzystam z BerarShare i nie mam Neostrady, ale wydaje mi się że dane pobierane i wysyłane na NEO są liczone.

Smartek 11.01.2006 14:34

dane do limitu sa tylko pobrane z "download'u"!
i koniec tematu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:57.