Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.07.2006, 22:21   #1
KuBa:)
Jakiś Tam User ;)
 
Avatar użytkownika KuBa:)
 
Data rejestracji: 02.07.2006
Lokalizacja: Kraków
Posty: 91
KuBa:) zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Błąd w Windows podczas nagrywania DVD

Witam,
To mój pierwszy post na tym forum

I mam taki problem; korzystam z Win Xp SP2 i z nagrywarki DVD LiteOn SOHW-1613S i czasem podczas nagrywania komputer nagle się wyłącza (czasem też pojawia się błąd STOP) co skutkuje straconą płytą DVD.
Po ponownym uruchomieniu systemu pojawia się taki komunikat:
http://img87.imageshack.us/img87/7499/blad5te.jpg

Czy ktoś wie co powoduje u mnie ten problem i ewentualnie jak temu zaradzić??

Z góry dziękuję za pomoc.
i pozdrawiam
KuBa:) jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.07.2006, 22:51   #2
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,979
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
wpisz, może treść (tzn. kod błędu np. 0x000....) tego błędu stop na google a dowiesz sie więcej...
Może to być wina słabego zasilacza, pękniętej tasiemki i wielu innych...
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 00:38   #3
REi
ClassicGOD
 
Avatar użytkownika REi
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Tychy
Posty: 3,093
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Stawiam na zasilacz - mialem taka sytuacje w poprzednim PC przy nagrywarce CD-RW.
__________________

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 10:03   #4
KuBa:)
Jakiś Tam User ;)
 
Avatar użytkownika KuBa:)
 
Data rejestracji: 02.07.2006
Lokalizacja: Kraków
Posty: 91
KuBa:) zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobra dzięki.
Tak zrobię jak pojawi się to następnym razem....

Zasilacz mam taki jaki był z obudową tj. Codegen 300W

Dziękuję bardzo
__________________
Persistence is the twin sister of excellence. One is a matter of quality; the other, a matter of time.
KuBa:) jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 11:03   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez KuBa:)
Dobra dzięki.
Tak zrobię jak pojawi się to następnym razem....

Zasilacz mam taki jaki był z obudową tj. Codegen 300W

Dziękuję bardzo
Radze juz sie nim nie chwalic i nie pytac czy zmienic, a isc jak najszybciej do komputerowego po cos innego.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 11:20   #6
KuBa:)
Jakiś Tam User ;)
 
Avatar użytkownika KuBa:)
 
Data rejestracji: 02.07.2006
Lokalizacja: Kraków
Posty: 91
KuBa:) zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
Radze juz sie nim nie chwalic i nie pytac czy zmienic, a isc jak najszybciej do komputerowego po cos innego.
Ah nie będę się chwalił

Jakieś specjalne zalecenia albo polecenia co do zasilaczy (firma, moc to większa na pewno ) - w miarę przystepnej cenie??


I jeszcze raz OGROMNIE WAM DZIĘKUJĘ!
__________________
Persistence is the twin sister of excellence. One is a matter of quality; the other, a matter of time.
KuBa:) jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 11:22   #7
Sunna
lołn łulf
 
Avatar użytkownika Sunna
 
Data rejestracji: 15.07.2005
Lokalizacja: Festung Breslau
Posty: 3,178
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A ja stawiam ze to moze byc nie zasilacz i wachlarz mozliwosci jest olbrzymi


Co do zasilaczy to chyba te sa ostatnio na topie - niezle i tanie
FORTRON

A ja mam sobie niby szajs tracer'a i dziala. Juz chyba drugi rok.

Ostatnio zmieniany przez Sunna : 03.07.2006 o godz. 11:24
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 12:47   #8
pablocoo
Darkly dreaming...
 
Avatar użytkownika pablocoo
 
Data rejestracji: 10.08.2004
Lokalizacja: małopolska
Posty: 1,677
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ale w tym przypadku zasilacz jest glownym podejrzanym

A jaki kupic? Jesli mozesz na Allegro to jak kolega wyzej polecam FORTRONa - jak na swoja cene bardzo dobry zasilacz
I niekoniecznie musi byc mocniejszy - uwierz, ze 300W Codegena to nie prawdziwe 300W (choc mocniejszy bedzie bardziej przyszlosciowy)

Sam mam 1,5 rocznego Chiefteca (za ktorego dalem 150zl) i wciaz dziala super (choc troche za glosno - 2 wentylatory robia swoje)

PS. Witam na forum
Cytat:
Napisany przez KuBa:)
pablocoo już na jakimś forum widziałem Twój nick (tj. Ciebie )
(dzięki za przywitanie)
Dlatego witam - Twoj awatar od razu wydal mi sie znajomy
Forum 24

Ostatnio zmieniany przez pablocoo : 03.07.2006 o godz. 13:29
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 12:57   #9
KuBa:)
Jakiś Tam User ;)
 
Avatar użytkownika KuBa:)
 
Data rejestracji: 02.07.2006
Lokalizacja: Kraków
Posty: 91
KuBa:) zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki bardzo!!
Poszukam jakiś zasilacz z tej firmy

EDIT:
Teraz popatrzyłem na Allegro i nawet ten zasilacz jest w dobrej cenie

pablocoo już na jakimś forum widziałem Twój nick (tj. Ciebie )
(dzięki za przywitanie)
__________________
Persistence is the twin sister of excellence. One is a matter of quality; the other, a matter of time.

Ostatnio zmieniany przez KuBa:) : 03.07.2006 o godz. 12:59
KuBa:) jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 20:45   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jeszcze oszczędniej to mogę polecić ModeCom - już klilka sztuk chodzi u znajomych z dużym powodzeniem (wymiana Codegenów z gotowych zestawów ) ostatnio kupiłem 350W, nie wiem nawet jaki symbol za 75 zł (Feel cośtam) i trzyma napięcia pięknie. (amarorstwo w pełni, bo sprawdzałem AIDA32)
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 22:01   #11
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez pablocoo
Dlatego witam - Twoj awatar od razu wydal mi sie znajomy
Forum 24
Jesli mowa o Baueropedii to tez tam bywam, ale jako czytelnik a nie member ;-).

Co do Fortronow - wydaja sie byc OK, ale ja bym oczywiscie stawial na cisze i wzial Tagana :-D.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 22:14   #12
KuBa:)
Jakiś Tam User ;)
 
Avatar użytkownika KuBa:)
 
Data rejestracji: 02.07.2006
Lokalizacja: Kraków
Posty: 91
KuBa:) zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Już się rozeznałem w Fortron'ch na allegro.... - wymienię walutę i coś policytuję.

P.S.
Tak chodzi o Baueropedię!!


Dziękuję WAM!
__________________
Persistence is the twin sister of excellence. One is a matter of quality; the other, a matter of time.
KuBa:) jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 09:27   #13
KuBa:)
Jakiś Tam User ;)
 
Avatar użytkownika KuBa:)
 
Data rejestracji: 02.07.2006
Lokalizacja: Kraków
Posty: 91
KuBa:) zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeszcze mam takie pytanie techmniczne gdyż moja płyta główna to Gigabyte GA7VA
i czy ten zasilacz by podszedł pod moją płytę bez problemu:
http://allegro.pl/item114805454_prof...piny_sata.html
a jak nie to jaki??

Z góry dzięki

P.S.
Sorry za dwa posty.....
__________________
Persistence is the twin sister of excellence. One is a matter of quality; the other, a matter of time.
KuBa:) jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 19:52   #14
Igloo
PiwoWar
 
Avatar użytkownika Igloo
 
Data rejestracji: 01.12.2003
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 945
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
coś ten forton ma mało gwarancji, 14 to naprawdę mało. i musisz dokupić przejściówkę ATX24=>20 a 30cm kabli też niezachwyca.
TU możesz policzyć ile mocy potrzeba dla twojego blaszaka.
osobiśje od ok. 2 lat maltretuje modecom'a gtf-350, napiecia trzyma rewelacyjnie i to przy obciążeniu wg kalkulatora na poziomie 330W czyli blisko 95%, co by tłumaczyło dlaczego jest jakiś głośniejszy niż zwykle i dmucha ciepławym powietrzem
tak od siebie to polecam jednak zakupy w jakimś lokalnym sklepie, zawsze mniejszy problem z gwarancją jakby co

Ostatnio zmieniany przez Igloo : 13.07.2006 o godz. 19:55
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 20:28   #15
KuBa:)
Jakiś Tam User ;)
 
Avatar użytkownika KuBa:)
 
Data rejestracji: 02.07.2006
Lokalizacja: Kraków
Posty: 91
KuBa:) zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki za ten kalkulator. (podliczyłem wszystko)
Po rozeznaniach jutro wybieram się do "lokalnego sklepu" Bino
(parę rzeczy już u nich kupowałem i nie było problemu)

Dzięki.
__________________
Persistence is the twin sister of excellence. One is a matter of quality; the other, a matter of time.
KuBa:) jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.