![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
![]()
Ello wszystkim. Mam taki problemik z Windą XP z kontem użytkownika z ograniczeniami. Chodzi o to, że ten użytkownik ma prawa wglądu na dysk C z systemem i zapis własnych plików i ich wykonanie ale nie może usuwać i modyfikować plików admina... wyglądało by wsio ok ale:
Jak się loguje jako ten użytkownik to WinXP nie robi tak jak Win2k jeśli chodzi o konfiguracje sprzętu. Nie odpala mi ikonka w trayu ustawień dźwięku Herculesa, na innym kompie znów gdzie karta Nvidii jest to w ustawieniach wyświetlania nie ma zakładek Nvidii, a przecież instalowałem stery pod adminem... hmm... A np. karta Ati ma dostępne ustawienia zarówno pod adminem jak i użytkownikiem, więc nie wiem o co chodzi i jak ten problem rozwiązać. Ps. WinXP Professional z SP1, najnowsze stery do wszystkiego i oczywiście HDD na NTFS Ostatnio zmieniany przez AS_Wywiadu : 20.11.2002 o godz. 11:13 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
zauważyłem to samo
np. instalowałem skaner pod adminem a pod userami nie działa to jest jakieś sp.... $#%$%^
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
nooo
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
teraz nie pamietam juz ale chyba trzeba gdzies dac uprawnienia do uzywania danego sprzetu byc moze ze dacie prawa do aplikacji np twaina jakiegos ale nie jestem pewien - byc moze mozna takze tak zrobic dla sprzetu
xp ma to troche zakrecone] byc moze na tej stronce cos znajdziecie http://www.winxp.com.pl/
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Co ciekawe w XP Pro jest inaczej niż w XP home
![]() BD już to zauważył ![]() W xp home w narzędziach adm. nie ma takiej jednej istotnej opcji - użytkownicy i grupy lokalne ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
hello
1. Lewap ma racje - nie ma opcji uzytkownicy i grupy lokalne - chyba, ze ten XP Home byl jakis walniety ale cos mi dzwoni, ze to jedno z ograniczen wersji HOME ![]() 2. Majonez ma racje mozna pokombinowac w Zasady zabezpieczen lokalnych - opcja jest w Panelu Sterowania/Zarzadzanie komputerem niestety nic wiecej nie wiem bo jak swego czasu walczylem zgodnie z sugestiami "guru" z pl.comp.os.winnt w temacie Nero/W2k i zapis z konta usera - wiec temat podobny np do udostepniania skanera, nie udalo mi sie nic konkretnego zrobic poza tym, ze system postawilem od nowa z backupu bo dzialy sie rozne dziwne rzeczy ... wyczytalem jednak, ze udostepniania wybranego softu jest mozliwe ale jak to zrobic to narazie zagadka ... jak cos wykombinujecie to dajcie znac bo narazie nie czasu na to by nad tym przysiasc na powaznie ...
![]() |
|
|