![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2003
![]() |
boot windows
Witam, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Otóż chcę wypalić bootowalnego windowsa 2000, ale bez dokładania do niego service packów tak jak to jest opisane w serwisie. Wypalić chcę go w nero, czy więc mogę postępować według tej rady: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/how...p?sm=nero/boot wykorzystującą emulację dyskietki startowej z 98, czy 2000 będzie bootować z tego, czy też potrzebuje jakiegoś innego obszaru startowego, jeśli tak to jakiego i jak to poskładać żeby działało. Jeśli do tego muszę skorzystać z tej rady: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/bootcd/bootcd4.php3 , to które etapy mogę pominąć w tworzeniu bootowalnego w2k bez SP
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z dyskietki win 98 to Ci nie ruszy, dla dowodu odpal setupa wina 2000 z dyskietki wina 98
![]() Musisz miec sektor startowy wina 2000 i w nero emulowac 4 dyskietki. Poprostu pomijasz wszystkie kroki dotyczace Sp ![]()
![]() |
#3 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze jedno, postępuje wg. nagrywania za pomocą cdrecorda, czy te pliki co są podane do skopiowania wystarczą czy też do tego katalogu bootcd trzeba dołożyć te foldery z windowsa: Discover, Support itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zeby zainstalowac winde wystarcza
w tych dodatkowych katalogam sa rozne "smieci" - narzedzia dodatkowe, pliki pomocy, jakies multimedia itp zaoszczedzone miejsce mozesz wykozystac na wlasne *******y - drivery, gole panienki... update: nie no nie przesadzacie ![]() ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 30.11.2003 o godz. 20:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Mam teraz inny problem chcę to nagrywać i wywala mi błąd, wygląda to tak:
D:\Filmy\bootcd>make mkisofs.exe -N -l -no-iso-translate -relaxed-filenames -v -sysid "PC z BIOS-em zgodnym z EL-Torito" -volid... itd. aż do... d:/filmy/bootcd disk1 make: sh.exe: Command not found make: *** [bootcd] Error 127 co robię nie tak? czy to co przygotowałem na dysku wg opisu mogę po prostu wrzucić w nero? Ostatnio zmieniany przez now : 30.11.2003 o godz. 22:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie
zeby pospawac plyte bootoujaca z nero potrzebujesz pliku boota w formacie .img - powinienes cos takiego znalesc w necie, albo sam mozesz wyextrachowac z bootujacej plyty win2000 za pomoca np. cdmage wtedy w nero wybierasz kopilacje: plyta bootujaca ustawiasz bez emulacji jako zdrodlo boota podajesz plik .img przeciagsz pliki ktore chcesz nagrac do okna kompilacji i spawasz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
Cytat:
Od czasu jak uwaliłem 3 płytki raz po raz ( he,he ), puknąłem się w durny łeb i teraz nowe rzeczy - czyt. te, do których nie mam pewności, wypalam najpierw na CDRW, oraz korzystam z funkcji "symulacja zapisu". Naprawdę gorąco polecam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|