Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.11.2003, 11:56   #1
now
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.11.2003
now w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
boot windows

Witam, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Otóż chcę wypalić bootowalnego windowsa 2000, ale bez dokładania do niego service packów tak jak to jest opisane w serwisie. Wypalić chcę go w nero, czy więc mogę postępować według tej rady: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/how...p?sm=nero/boot wykorzystującą emulację dyskietki startowej z 98, czy 2000 będzie bootować z tego, czy też potrzebuje jakiegoś innego obszaru startowego, jeśli tak to jakiego i jak to poskładać żeby działało. Jeśli do tego muszę skorzystać z tej rady: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/bootcd/bootcd4.php3 , to które etapy mogę pominąć w tworzeniu bootowalnego w2k bez SP
now jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.11.2003, 12:59   #2
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
z dyskietki win 98 to Ci nie ruszy, dla dowodu odpal setupa wina 2000 z dyskietki wina 98
Musisz miec sektor startowy wina 2000 i w nero emulowac 4 dyskietki.
Poprostu pomijasz wszystkie kroki dotyczace Sp
Stary 29.11.2003, 13:00   #3
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez now
Witam, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Otóż chcę wypalić bootowalnego windowsa 2000, ale bez dokładania do niego service packów tak jak to jest opisane w serwisie. Wypalić chcę go w nero, czy więc mogę postępować według tej rady: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/how...p?sm=nero/boot wykorzystującą emulację dyskietki startowej z 98, czy 2000 będzie bootować z tego, czy też potrzebuje jakiegoś innego obszaru startowego, jeśli tak to jakiego i jak to poskładać żeby działało. Jeśli do tego muszę skorzystać z tej rady: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/bootcd/bootcd4.php3 , to które etapy mogę pominąć w tworzeniu bootowalnego w2k bez SP
Musisz pominąć etap integracji plików instalacyjnych SP z plikami instalacyjnymi systemu.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2003, 20:43   #4
now
Nowy na forum

Jeszcze jedno, postępuje wg. nagrywania za pomocą cdrecorda, czy te pliki co są podane do skopiowania wystarczą czy też do tego katalogu bootcd trzeba dołożyć te foldery z windowsa: Discover, Support itd.
Stary 30.11.2003, 20:46   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zeby zainstalowac winde wystarcza
w tych dodatkowych katalogam sa rozne "smieci" - narzedzia dodatkowe, pliki pomocy, jakies multimedia itp
zaoszczedzone miejsce mozesz wykozystac na wlasne *******y - drivery, gole panienki...

update: nie no nie przesadzacie p i e r d o l y to wulgaryzm rozumie ze bez ostatniej litery to juz inne slowo, ale...

Ostatnio zmieniany przez nimal : 30.11.2003 o godz. 20:49
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2003, 21:07   #6
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
update: nie no nie przesadzacie p i e r d o l y to wulgaryzm rozumie ze bez ostatniej litery to juz inne slowo, ale...
ale widzisz ze ostatnia literka zostala więc skrypt kasujacy wulgaryzmy zadzialal na slowo"pier**l" a literka y pozostala

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2003, 21:39   #7
now
Nowy na forum

Mam teraz inny problem chcę to nagrywać i wywala mi błąd, wygląda to tak:
D:\Filmy\bootcd>make
mkisofs.exe -N -l -no-iso-translate -relaxed-filenames -v -sysid "PC z BIOS-em zgodnym z EL-Torito" -volid... itd. aż do... d:/filmy/bootcd disk1
make: sh.exe: Command not found
make: *** [bootcd] Error 127
co robię nie tak?
czy to co przygotowałem na dysku wg opisu mogę po prostu wrzucić w nero?

Ostatnio zmieniany przez now : 30.11.2003 o godz. 22:05
Stary 30.11.2003, 22:30   #8
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie
zeby pospawac plyte bootoujaca z nero potrzebujesz pliku boota w formacie .img - powinienes cos takiego znalesc w necie, albo sam mozesz wyextrachowac z bootujacej plyty win2000 za pomoca np. cdmage
wtedy w nero wybierasz kopilacje: plyta bootujaca
ustawiasz bez emulacji
jako zdrodlo boota podajesz plik .img
przeciagsz pliki ktore chcesz nagrac do okna kompilacji
i spawasz
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2003, 10:14   #9
Johny Tomala
Bywalec

Data rejestracji: 18.04.2003
Johny Tomala w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez now
Mam teraz inny problem chcę to nagrywać i wywala mi błąd, wygląda to tak:
D:\Filmy\bootcd>make
mkisofs.exe -N -l -no-iso-translate -relaxed-filenames -v -sysid "PC z BIOS-em zgodnym z EL-Torito" -volid... itd. aż do... d:/filmy/bootcd disk1
make: sh.exe: Command not found
make: *** [bootcd] Error 127
co robię nie tak?
czy to co przygotowałem na dysku wg opisu mogę po prostu wrzucić w nero?
Jeśli moja rada w czymś pomoże to słuchajcie:
Od czasu jak uwaliłem 3 płytki raz po raz ( he,he ), puknąłem się w durny łeb i teraz nowe rzeczy - czyt. te, do których nie mam pewności, wypalam najpierw na CDRW, oraz korzystam z funkcji "symulacja zapisu".
Naprawdę gorąco polecam.
Johny Tomala jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: