![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Win NT4.0+2 Procesory+program.
Mam taki drobny problem:
-komputer 2 procesorowy 2x800 MHz Pentium (BIOS plyty widzi prawidlowo procesory, ale podaje niewlasciwe napiecie na drugim procku, po wlozeniu w slot terminatora wszystko jest OK. BIOS uaktualniony do najnowszej wersji 10.13!) OS to Win NT4.0 (ze wzgledu na to ze: jest to oryginalny OS na ten komputer i najwazniejsze - program ktory musze na nim zamontowac chodzi wylacznie na NT-jest starawy ale za to doskonaly do przewidzianych celow i rowniez oryginalny, nie wspominajac nic juz o kosztach - kosztowal kiedys tyle co male autko!). I teraz problem: Windows nie widzi drugiego procesora. SP4 zainstalowany, sciagam SP 5 i 6. Chodzi o to, jak zmusic windowsa do zobaczenia drugiego procesora i pracy na 2 prockach. Instalowalem na jednym i dwoch procesorach. Wymuszalem wykrywanie. Inne cuda. Jakies rady, sugestie, wrozby, wieszcze sny, i tym podobne mile widziane. Pytania tez - jak potrafie odpowiem. Aha: dyski i napedy chodza na interfejssie SCSI! Nie na IDE i na IDE nie sa przewidziane zadne napedy/dyski. (i nie bede instalowal zadnych innych napedow-nie mam!) uzupelnienie: -komp nigdy nie byl w sieci. -nie odtwarzal plyt i dyskietek - wirus raczej wykluczony, zreszta sprawdzilem z Hirena. -komp trafil do mnie po awarii 2 dyskow SCSI 36GB IBM. -pracuje obecnie na dyskach SCSI 36+9GB IBM. -napiecia na terminatorze i procku to 1,7V -na 2 prockach - na 1- 1,7, na drugim 2,5V i nie da sie zmienic, mozna najwyzej dac ignoruj. -podejzewam plyte, w zwiazku z tymi napieciami. A to ze procesory pracuja niesynchronicznie. Zna sie ktos na tym? BIOS i plyta wykrywa procesory prawidlowo. Ostatnio zmieniany przez yahol : 20.10.2004 o godz. 11:02 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|