Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.03.2005, 16:55   #1
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wypracowanie...

Witam...
co prawda często wam pomagałem więc teraz potrzebuje pomocy i to pilnej... mam do napisania wypracowanie na historię "Udowodnij, że zbrodnia katyńska może być uznana za Golgotę Wschodu"... nie mam pojęcia jak się do tego zabrać... jeśli mielibyście jakieś info lub nawet takie wypracowanie to napiszcie/zeskanujcie lub coś innego...
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.03.2005, 17:00   #2
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja nie mam tego ale... temat jest latwy. Wystarczy odwolac sie do meczenstw zolnierzy. Troche wplesc watku biblijnego ale tylko tak informacyjnie i masz prace jak ta lala

Troszke skrocilem ale sesne zwiezle wprowadzenie. Konkrety w czesci glownej i krotkie zakonczenie
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2005, 17:16   #3
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no właśnie... temat może i łatwy... ale ja nigdy nie lubiłem i nie umiałem pisać wypracowań... no i teraz mam problem...
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2005, 00:37   #4
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Niestety nie mam aktualnie żadnych materiałów w tym temacie, ale radziłbym zajrzeć do biblioteki, a szczególnie do książek historyczno ***8211; dokumentalnych. A ogólnie wydaje mi się, że temat nie jest trudny do udowodnienia, chociażby z tego powodu, że:
- wymordowano tam inteligencję, oficerów itp.
- wymordowano tam tysiące ludzi strzałem w tył głowy bez sądu !!!!
- rozkaz podpisał podobnież sam Stalin (przyjaciel polskich dzieci w latach 50 ***8211; tych !!!)
- przez 50 lat oficjalnie twierdzono, że to Niemcy tego dokonali
- nigdy nie przeproszono za tą zbrodnię i na dodatek wtrącano się po 1989 roku w sprawy polskie (wstąpienie do NATO itp.)
- Rosja uważa się, że należy pamiętać tylko o tym co było dobre dla Polski ze strony ZSRR (a tego poza wyzwoleniem było bardzo mało !!!!)
- nie chce się o niej zbytnio pamiętać w Europie (dowód ***8211; ostatnie dni)

Na koniec pragnę zaznaczyć, że powyższa wypowiedź nie oznacza, że jestem np. zwolennikiem karania dzisiaj wszystkich, czy rozpamiętywania historii. Po prostu taka jest prawda historyczna, i o niej choć czasem należy pamiętać. Nie lubię obłudy, a ZSRR najpierw napadł na Polskę w 1939 roku, a później kiedy Hitler sam ich zaatakował, zmienił front i tą samą Polskę wyzwalał. I tym żołnierzom ZSRR, którzy wyzwolili Polskę należy się szacunek i pamięć !!! Ale niestety za nimi przyszli ***8222;inni***8221;, którzy zostali tutaj na 50 lat ! Oczywiście, te zdania to BARDZO powierzchowne spojrzenie na ten temat ( i trochę zbyt szerokie), ale chyba prawdziwe.
I to tyle
Powodzenia w pisaniu pracy i dobrej oceny życzę !
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 11.03.2005 o godz. 00:39
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2005, 09:08   #5
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Niestety nie mam aktualnie żadnych materiałów w tym temacie, ale radziłbym zajrzeć do biblioteki, a szczególnie do książek historyczno ***8211; dokumentalnych. A ogólnie wydaje mi się, że temat nie jest trudny do udowodnienia, chociażby z tego powodu, że:
- wymordowano tam inteligencję, oficerów itp.
- wymordowano tam tysiące ludzi strzałem w tył głowy bez sądu !!!!
- rozkaz podpisał podobnież sam Stalin (przyjaciel polskich dzieci w latach 50 ***8211; tych !!!)
- przez 50 lat oficjalnie twierdzono, że to Niemcy tego dokonali
- nigdy nie przeproszono za tą zbrodnię i na dodatek wtrącano się po 1989 roku w sprawy polskie (wstąpienie do NATO itp.)
- Rosja uważa się, że należy pamiętać tylko o tym co było dobre dla Polski ze strony ZSRR (a tego poza wyzwoleniem było bardzo mało !!!!)
- nie chce się o niej zbytnio pamiętać w Europie (dowód ***8211; ostatnie dni)

Na koniec pragnę zaznaczyć, że powyższa wypowiedź nie oznacza, że jestem np. zwolennikiem karania dzisiaj wszystkich, czy rozpamiętywania historii. Po prostu taka jest prawda historyczna, i o niej choć czasem należy pamiętać. Nie lubię obłudy, a ZSRR najpierw napadł na Polskę w 1939 roku, a później kiedy Hitler sam ich zaatakował, zmienił front i tą samą Polskę wyzwalał. I tym żołnierzom ZSRR, którzy wyzwolili Polskę należy się szacunek i pamięć !!! Ale niestety za nimi przyszli ***8222;inni***8221;, którzy zostali tutaj na 50 lat ! Oczywiście, te zdania to BARDZO powierzchowne spojrzenie na ten temat ( i trochę zbyt szerokie), ale chyba prawdziwe.
I to tyle
Powodzenia w pisaniu pracy i dobrej oceny życzę !
ro29
Swiete slowa. Ja tylko dodam tyle ze swojej strony, ze Rosja a wczesniej ZSSR zawsze postepowala pochopnie i chaotycznie czego mamy teraz przyklady. Szkoda tylko ze trudno przyznac sie do zabicia tylu ludzi. A z tym wyzwalaniem to tez niezly smiech zrobili. Tak wyzwalali ze potem na 50 lat okupantami zostali.
Stary 11.03.2005, 13:03   #6
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Witam!

Wyzwolenie? Ladne mi wyzwolenie spod okupacji hitlerowskiej pod sowiecka... Tak nas wyzwolili, ze do 1989 roku bylismy pod ich skrzydlami... do tej pory to sie ciagnie zanami
Stary 11.03.2005, 13:19   #7
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!

Wyzwolenie? Ladne mi wyzwolenie spod okupacji hitlerowskiej pod sowiecka... Tak nas wyzwolili, ze do 1989 roku bylismy pod ich skrzydlami... do tej pory to sie ciagnie zanami
Witam !
Oczywiście, to prawda, że to było wejście pod inną okupację, ale ja miałem przede wszystkim na myśli pierwszy front armii czerwonej, który naprawdę nas wyzwolił i przelewał krew za Polskę. Oni byli, jacy byli, ale po wyzwoleniu np. Poznania w większości ruszyli dalej na Berlin. A za nimi przyszli gorsi - i tutaj się wszystko zaczęło. Mój śp.Dziadek, opowiadał, jak rozmawiał z generałami rosyjskimi, gdy wyruszali na Berlin, po wyzwoleniu Poznania (a Dziadek znał bardzo dobrze niemiecki i oni też). I oni mu szczerze powiedzieli - my idziemy dalej na Berlin, ale za nami przyjdą inni i dobrze mieć nie będziecie.
I to tyle
Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2005, 01:00   #8
Lukash
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.07.2004
Lukash zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
najlepiej zacznij od przeczytania jakis informacji o katyniu, odwolaj sie do dzisiejszych czasow i postrzganiu tego wydarzenia do stounku narodow itp.
Stary 11.03.2005, 13:43   #9
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Mysle ze polityka Rosji w lata miedzywojennych jak i podczas II WS byla klamliwa i skierowna raczej na to aby podpretekstem wojny z faszyzmem moc przy okazji nachapac sie ziemi. Watpie aby Stalin przejmowal sie swoimi zolnierzami, mial do dyspozycji pare razy wiecej ludu mogacego nosic bron. Ruscy maja jakas manie posiadania ogromnych polaci ziemi, miedzy nami to u nich wszytsko musi byc najwieksze ale co z tego jak nie potrafia tego wykorzystac.

Pamietam jakas widokowke a na niej chyba z 10 kombajnow podczas zniw, konca pola nie bylo widac.
Stary 11.03.2005, 17:31   #10
Remix
Capo di tutti capi

Witam!

Loczek... 10 kombajnow i pola po horyzont to nic specjalnego ani dziwnego... wierz mi - wiem cos o tym
Stary 11.03.2005, 17:35   #11
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Wiesz Remix, szczeze to zrobilo to na mnie wrazenie, ale podroslem, zmadrzalem i zrozumielem o co w tym chodzilo, chodzilo o wzburzenie zazdrosci i pokazanie jacy to sa wielcy "dobrzy znajomi" ze wschodzu.

EDIT: Teraz to moga mnie cmoknac w pompke.
Stary 11.03.2005, 21:15   #12
Remix
Capo di tutti capi

Witam!

Wiesz jakie ja mam o nich zdanie... niegdy nie zapomne co nam zrobili, ale pies ich je*al
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: