Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Burza (https://forum.cdrinfo.pl/f5/burza-52125/)

Piotr4s 11.05.2005 18:59

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Ankieta :)

Komentarze mile widzialne :)

Nie wyłączam. O wszystko troszczy się UPS.

TORQUE 11.05.2005 18:49

niewiarygodne ale prawdziwe hehe, a może też Ciebie naelektryzowało i może teraz walisz bioprądami? hehe :ognie: :worek_tre

Loczek 11.05.2005 18:43

Ja wyłączam. Szkoda troche. Nie mam żadnej listwy, nic nie mam. Troche z lenistwa, troche z przyzwyczajenia. Ale myśle że jak by już miał trafić taki piorunek po kablach do mojego kompa to listwa nic by tu nie dała.

Wyciągam jeszcze wtyczke od sieci. Wole byc ubezpieczonym.

ed hunter 11.05.2005 18:38

a ja wam powiem tyle - jak dobrze *******nie to żaden UPS nie pomoże do końca (pomijając fakt, że sam się spali).

u mnie dobre walnięcie usmarzyło klawiaturę tak, że śmierdziała i wszystko było popierniczone (klawisze robiły za skróty i temu podobne bajery)

nie wiem jakim sposobem w kompie poszło tylko FireWire i zniknął podział dysku na partycje, no i to co było na dysku nie trzymało się niczego.

edit: teraz jak tylko coś ma być a nie muszę pilnie czegoś napisać, lub zrobić kopii zapasowej || to wyjmuję wtyczkę od stoenu i tepsy (obie linie napowietrzne)

Smartek 11.05.2005 18:36

hm.. a ja mam duuzy komin za widoku z okna, mysle, ze pioruny skutecznie sciaga, ale i tak kompa wylaczam podczas burzy [zalezy tez od nastroju.. :P]
pozdro ;)

Eliasz 11.05.2005 18:22

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Takie pytanie mi sie nasunelo bo wlasnie za oknem mam burze :)

Tj. w Krakowie :D

Wlaśnie u mnie zaczyna padać i widać czarne chmury, raczej burzowe.

Hmmm, widac znad Krakowa nadciągają te chmury ;) (do Krakowa mam jakies 70km). Patrzac na zegarek to potrzeba bylo na to troche ponad godzine.

===EDIT===

Przejasnilo sie troche ale zaczyna teraz gradem naparzać :D

===EDIT 2 ;) ===

No i po ptokach:P teraz podziwiam piękną tęcze :)

P.S. Ale kompa nie wyłączyłem ^_^^_^_^^_^

grzeniu 11.05.2005 18:01

A ja mam to gdzies ;)
Jak jest wielka burza to i tak predzej elektrownia wylaczy prad niz ja kompa. Chodzi praktycznie non stop.
Poza tym skuteczne zabezpieczenie sie kosztuje wiecej niz ten moj caly komp, wiec w razie czego wole zainwestowac w nowego blaszaka.

polakT 11.05.2005 17:59

Cytat:

Napisany przez cezeusz
No to pewnie mieszkasz w jakims felernym bloku. Zresztą wybudowany za czasuw komuny - nie ma się czego dziwić.

ale jest spoko mam piorunochrny :D, przy udezeniu tylko raz korki poszły na rozdzielni, tak nic nie bylo :)

Eliasz 11.05.2005 17:57

No właśnie, zależy od wielu czynników, a przedewszystkim od rozmiarów burzy.
Jak już zaczyna walić mocno to wyłączam, ale jak gdzieś w oddali przestawiają meble albo robią zdjęcia to raczej nie wyłączam.

pawelblu 11.05.2005 17:54

ups nie chroni przed walniecien pioruna, bo przepiecie moze przyjsc (co sie czesto dzieje), po kablu sieciowym/telefonicznym.

epol 11.05.2005 17:52

Jestem za dodaniem trzeciej opcji:
"Zalezy to od wielu czynnikow ;)"

Ja zaznacze wlasnie trzecia opcje :P

IceManSpy 11.05.2005 17:52

Cytat:

Napisany przez cezeusz
... a nawet jak by trafił to ciekawe co by z PC-ta zostało?

Grzanka :>

cezeusz 11.05.2005 17:52

Cytat:

Napisany przez thomascamel
no nie wiem czy za niskie - u mnie w blok juz 3 czy 4 razy trafienie bylo - ale mowie wam huk jest niewyobrazalny - myslelem ze dom mi sie na glowe wali...

No to pewnie mieszkasz w jakims felernym bloku. Zresztą wybudowany za czasuw komuny - nie ma się czego dziwić.

polakT 11.05.2005 17:48

Cytat:

Napisany przez cezeusz
Nigdy nie wyłanczam kompa podczas byrzy szkoda mi czasu. Prowdopodobieństwo trafienia jest zbyt niskie, a nawet jak by trafił to ciekawe co by z PC-ta zostało?

no nie wiem czy za niskie - u mnie w blok juz 3 czy 4 razy trafienie bylo - ale mowie wam huk jest niewyobrazalny - myslelem ze dom mi sie na glowe wali...

B@rtek 11.05.2005 17:47

Jeżeli jest mała burza to chodzi, a jeżeli zaczyna porządnie walić to wyłączam :taktak:

Mam tylko listwę :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:53.