![]() |
Cytat:
|
niewiarygodne ale prawdziwe hehe, a może też Ciebie naelektryzowało i może teraz walisz bioprądami? hehe :ognie: :worek_tre
|
Ja wyłączam. Szkoda troche. Nie mam żadnej listwy, nic nie mam. Troche z lenistwa, troche z przyzwyczajenia. Ale myśle że jak by już miał trafić taki piorunek po kablach do mojego kompa to listwa nic by tu nie dała.
Wyciągam jeszcze wtyczke od sieci. Wole byc ubezpieczonym. |
a ja wam powiem tyle - jak dobrze *******nie to żaden UPS nie pomoże do końca (pomijając fakt, że sam się spali).
u mnie dobre walnięcie usmarzyło klawiaturę tak, że śmierdziała i wszystko było popierniczone (klawisze robiły za skróty i temu podobne bajery) nie wiem jakim sposobem w kompie poszło tylko FireWire i zniknął podział dysku na partycje, no i to co było na dysku nie trzymało się niczego. edit: teraz jak tylko coś ma być a nie muszę pilnie czegoś napisać, lub zrobić kopii zapasowej || to wyjmuję wtyczkę od stoenu i tepsy (obie linie napowietrzne) |
hm.. a ja mam duuzy komin za widoku z okna, mysle, ze pioruny skutecznie sciaga, ale i tak kompa wylaczam podczas burzy [zalezy tez od nastroju.. :P]
pozdro ;) |
Cytat:
Wlaśnie u mnie zaczyna padać i widać czarne chmury, raczej burzowe. Hmmm, widac znad Krakowa nadciągają te chmury ;) (do Krakowa mam jakies 70km). Patrzac na zegarek to potrzeba bylo na to troche ponad godzine. ===EDIT=== Przejasnilo sie troche ale zaczyna teraz gradem naparzać :D ===EDIT 2 ;) === No i po ptokach:P teraz podziwiam piękną tęcze :) P.S. Ale kompa nie wyłączyłem ^_^^_^_^^_^ |
A ja mam to gdzies ;)
Jak jest wielka burza to i tak predzej elektrownia wylaczy prad niz ja kompa. Chodzi praktycznie non stop. Poza tym skuteczne zabezpieczenie sie kosztuje wiecej niz ten moj caly komp, wiec w razie czego wole zainwestowac w nowego blaszaka. |
Cytat:
ale jest spoko mam piorunochrny :D, przy udezeniu tylko raz korki poszły na rozdzielni, tak nic nie bylo :) |
No właśnie, zależy od wielu czynników, a przedewszystkim od rozmiarów burzy.
Jak już zaczyna walić mocno to wyłączam, ale jak gdzieś w oddali przestawiają meble albo robią zdjęcia to raczej nie wyłączam. |
ups nie chroni przed walniecien pioruna, bo przepiecie moze przyjsc (co sie czesto dzieje), po kablu sieciowym/telefonicznym.
|
Jestem za dodaniem trzeciej opcji:
"Zalezy to od wielu czynnikow ;)" Ja zaznacze wlasnie trzecia opcje :P |
Cytat:
Grzanka :> |
Cytat:
|
Cytat:
no nie wiem czy za niskie - u mnie w blok juz 3 czy 4 razy trafienie bylo - ale mowie wam huk jest niewyobrazalny - myslelem ze dom mi sie na glowe wali... |
Jeżeli jest mała burza to chodzi, a jeżeli zaczyna porządnie walić to wyłączam :taktak:
Mam tylko listwę :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:53. |