Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.11.2005, 22:53   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Odtwarzanie trailerów QT7 HD

Ściągnąłem sobie kilka trailerów, które potrzebują tego kodeka. Ściągnąłem najnowsze wersje Quick Time Alternative, żeby móc do obejrzeć, ale kiedy próbuję odtworzyć w nich jakiś film, pojawia się błąd (nic nie mówiący) i program się zamyka. Ściągnąłem samego Quick Time 7, ale efekt jest podobny.

Czy można jakoś ściągnąć samego kodeka, albo jakieś rozszerzenie, żeby można było oglądać filmy w tym formacie?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2005, 12:30   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ok, już sobie poradziłem.

Ściągnąłem ostatnią działającą (u mnie) wersję Quick Time Alternative (1.53). Do tego ściągnąłem i zainstalowałem na to Quick Time'a 7, ale samego bez ITunes. I to podziałało.

Przy okazji przypomniałem sobie, jaki ten format ma wymagania.. Najniższa rozdzielczość (780 na 360 (ok.) ) i przy procesorze Athlon XP 2000+ i 512MB ramu obraz lekko skacze.. Spróbuję jeszcze na notebooku (Centrino 1,6), może będzie lepiej. Ciekawe jak jest przy największej rozdzielczośći.. (1280 na x...)

Stary 13.11.2005, 00:11   #3
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No i stuknęło 7k postów, gratulacje!

Szkoda, że przez problemy z forum niewielu to zobaczy.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2005, 10:20   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Kiedyś może jeszcze ktoś zobaczy..

A wracając do tematu - pooglądałem sobie wczoraj sporo trailerów w tej lepszej jakości, co prawda niektóre jako pokaz slajdów (cholera, to pierwsza od dawna rzecz, która naprawdę pokazuje mi, że szybszy procesor miałby jakiekolwiek zastosowanie..), ale jednak jakość obrazu jest rzeczywiście rewelacyjna.. I teraz zastanawiam się, kiedy wejdą filmy w tym formacie? Zwłaszcza chętnie obejrzałbym coś takiego w kinie.. Czy te kina IMax mają z tym coś wspólnego?

Stary 13.11.2005, 10:39   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie wiem jak można porównywać jakość jakiegokolwiek obrazu na komputerze i w kinie

no chyba, że w kinie jest paskudna kopia, co się zdarza.

jakość filmów IMAX jest związana między innymi z tym, że klatka filmowa ma 10x większą powierzchnię niż normalna 35mm.

więcej w załączniku.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:21
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: