![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Jeżeli nie da się zabootować z płyty, to można ściągnąć ze strony M$ specjalną dyskietkę startową przygotowaną do instalki xp.
Ale czy nie lepiej poszukać u znajomych działającej instalki ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
Z własnego doświadczenia polecam "hiren's boot cd"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Ja nigdy nie mialem xp bootowalnego. A jak już go dostalem to żaden serial nie pasowal
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() z reszta nie wiem czy to cos da bo tak jak juz pisalam...usunac starej partycji nie moge bo jakies pliki instalki sa na niej, utworzyc tez nie moge bo w ogole na to polecenie nie reaguje....jedynie co moge to zainstalowac xp,ale po cholere mi dwa systemy na jednej partycji?!?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
jeżeli chcesz w biosie włączyć bootowanei dla CD musisz wejsc do Advanced BIOS Features i wybrać dla 1st Boot Device - CD-ROM, dla 2st Boot Device FDD, a dla 3st możesz wybrać HDD i wtedy komp powinien wystartować Ci z CD z Windowsem XP, i możesz wtedy formatować w taki sposób jak opisał to Eliasz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Bywalec
![]() |
przykro mi i wstyd
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
sciagnij ten program zainstaluj i uruchom:
http://www.lavalys.hu/downloads/everesthome110.exe wejdz do komputer->podsumowanie->typ biosu i napisz co tam masz bedziemy przynajmniej wiedzieli jaki typ biosu masz a po tym jak do niego wejsc (zwykle jest to F2 lub DELETE) oraz gdzie mniej wiecej jest ta opcja i jak sie nazywa
![]() |
#24 |
Bywalec
![]() |
fajniutki programik
![]() typ BIOS'u: AMI (12/15/01) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
hmm tez mam ami tyle ze z 04 ale moze bedzie dobrze
podczas startu kompa (wtedy kiedy wykrywa napedy itp.) wcisnij F2. powinnas znalezc sie w biosie. nastepnie robisz tak: BOOT -> BOOT DEVICE PRIORITY->1st [i wtym miejscu wciskasz page up lub page down az nie ustawisz swojego napedu cd-rom] gdy juz to zrobisz musisz jeszcze zapisac zmiany EXIT->EXIT SAVING CHANGES i wciskasz 2 razy enter
![]() |
#26 |
Bywalec
![]() |
F2 u mnie nie dziala, poprzez DEL wchodze do BIOS'u...i tam pojawia mi sie taka tabelka a w niej m. in.
Standart CMOS Setup Advanced Setup Power Management Setup PCI/Plug and Play Setup . . . i instrukcja obslugi: ESC: quit <strzalki>: select item F2: change color F5: old values F6: optimal values F7: best performance values F10: save & exit ....moze i glupie,ze podaje co widze na monitorze, ale naprawde nie wiem gdzie i jak zaznaczyc...albo nie umiem (co jest bardziej faktyczne) albo tam nic sie nie dzieje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Wchodzisz w advance i szukasz First Boot Device i wybierasz cd-rom (zmieniasz za pomocą page up i page down)
Ostatnio zmieniany przez Air : 01.09.2004 o godz. 18:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
szczerze mowiac zaczyna mnie juz to wszystko denerwowac... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
czytam te dyskusje od dluzszego juz czasu.. i wniosek nasunal mi sie jeden - zdalnie tego nie zrobisz... potrzebny jest ci ktos zywy, na miejscu
chlopaki mimo szczerych checi nie dadza rady poprowadzic cie za reke przez caly, najezony klopotami proces nie wiem ile masz lat, nie wiem gdzie mieszkasz - ale kogos kto sie 'zna' na komputerach pewnie znasz, zapros go do siebie, przygotuj zarełko/browar/wino, opowiedz mu o kompie tyle ile mozesz i sie przygladaj i ucz zajmie to od 2 do 4 godzin a bedziesz miala wszystko pieknie i slicznie sam, pomimo wielkiego doswiadczenia ze stawianiem kompow na nogi, stawiania kompa w sytuacji gdy osoba po drugiej stronie tylko wykonuje polecenia bym sie nie podjal - bo po prostu jest to praktycznie niewykonalne kazdy zaczynal od zera, teraz masz okazje przeskoczyc pare poziomow wtajemniczenia - zrob to, bo rady kolegow, mimo ze nienajglupsze obawiam sie ze na dluzsza mete nic ci nie dadza
![]() |
![]() |
|
|