![]() |
Cytat:
|
przykro mi i wstyd :zawstydz: ,ale to mi nic nie mowi...jak wejsc? jak wybrac?
|
jeżeli chcesz w biosie włączyć bootowanei dla CD musisz wejsc do Advanced BIOS Features i wybrać dla 1st Boot Device - CD-ROM, dla 2st Boot Device FDD, a dla 3st możesz wybrać HDD i wtedy komp powinien wystartować Ci z CD z Windowsem XP, i możesz wtedy formatować w taki sposób jak opisał to Eliasz
|
Cytat:
z reszta nie wiem czy to cos da bo tak jak juz pisalam...usunac starej partycji nie moge bo jakies pliki instalki sa na niej, utworzyc tez nie moge bo w ogole na to polecenie nie reaguje....jedynie co moge to zainstalowac xp,ale po cholere mi dwa systemy na jednej partycji?!?! |
Ja nigdy nie mialem xp bootowalnego. A jak już go dostalem to żaden serial nie pasowal :( i musialem ponownie robic format c:
|
Z własnego doświadczenia polecam "hiren's boot cd"
|
Jeżeli nie da się zabootować z płyty, to można ściągnąć ze strony M$ specjalną dyskietkę startową przygotowaną do instalki xp.
Ale czy nie lepiej poszukać u znajomych działającej instalki??? |
Jak nie bedzie się udawać zbootować płytą WinXP no to przyda się dyskietka startowa albo w sumie nawet jakiś inny windows np.98
@yahol - czyli taki sam sposób jak http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...9&page=2&pp=15 |
KAZDA plyta Windowsa jest bootujaca KAZDA!!!
Tylko przekopiowana przez dysk jest "normalna". Tak wiec...?! Jaki problem? |
Cytat:
|
Nie zapomnij przed utworzeniem nowych partycji usunąć starych.
Może to oczywiste co napisałem, ale nie dla wszystkich. Aby wystartować z płyty instalacyjnej musisz ustawić w biosie (przy resecie przytrzymaj wciśnięty klawisz DELETE) uruchamianie z cd-romu. Ustaw jako PRIMARY BOOT DEVICE cd-rom. Myślę, że sobie poradzisz. |
Cytat:
|
Nie kombinujcie jak kon pod gore!
Z WinXP sprawa jest prosta: -wkladasz plyte instalacyjna -odpalasz kompa, dajesz uruchom z plyty(druga pozycja) -instaluje sie -dochodzi do miejsca gdzie pyta o to gdzie instalowac -dajesz "utworz partycje -podajesz wielkosc -formatujesz -instalujesz -po instalce wchodzisz do menadzera dyskow -formatujesz druga partycje -cieszysz sie WSZYSTKO-WSZYSTKO przy pomocy bootujacej plyty WinXP! |
Masz tutaj dyskietke startową z PowerQuest Partition Magic 8.0.2 i różnymi innymi rzeczami. Instrukcja jest w środku. Pozdrowionka!
|
google.pl :>
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:06. |