![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.04.2004
![]() |
[c++] lista jednokierunkowa
Witam mam taki oto problem mam do napisania program bedacy lista jednokierunkowa i mam problem z funkcja usun wyglada u mnie ona tak
#include <iomanip> #include <iostream> #include <cstdlib> #include <cstring> #include <cctype> #include <fstream> #include <conio.h> using namespace std; const int MAX = 100; const int STUD = 300; const int SZER = 10; struct student { char nazwisko[MAX], imie[MAX]; int album; }; struct wezel { student *dane; wezel *nastepny; }; void Usun(wezel *&pierwszy, wezel *&ostatni){ wezel* aktualny; wezel* do_usuniecia; char usun[MAX]; cout<<"Podaj nazwisko do usuniecia"<<endl; cin>>usun; cin.get(); int i, dlug=strlen(usun); usun[0]=toupper(usun[0]); for (int i=1;i<dlug;i++) usun[i]=tolower(usun[i]); for (aktualny=pierwszy;aktualny!=NULL;aktualny=aktualn y->nastepny){ if (strcmp(usun,aktualny->dane->nazwisko)){ do_usuniecia=aktualny; aktualny=aktualny->nastepny; delete do_usuniecia; } else cout<<"NIE MA TAKEEGO STUDENTA"<<endl; }} i nie wiem dlaczego po wywolaniu tej funkcji i wpisaniu nazwiska do usuniecia program sie zawiesza z gory dzieki za pomoc |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|