![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Wypełnianie gotowych druków
Znów zaczynam temat apropos drukowania, ale trudno
Szukam programu, umożliwiającego mi wypełnianie gotowych druków, takich jak np świadectwa szkolne, polecenia zpłaty itd. Wyobrażam sobie to tak... Wkładam jakiś blankiet do skanera, jak juz bedzie na monitorze wpisuje w wybrane pola jakieś dane, wkładam czysty blankiet do drukary, a ta wypełnia konkretne miejsca. Coś takiego maja w kasach PKP - na gotowych blankietach biletów drukuja godzine cene itd. ![]() Za wszelką pomoc z góry dziękuje
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sa takie programy do wypelniania pitow, listow przewozowych i innych gowien, jak potrzebujesz cos na swoje wlasne potrzeby to sobie po prostu zrob szablon - linijka i mierzysz w jakich miejscach musisz umiescic pola tekstowe, potem to robisz w jakims programie graficznym - np w corelu
zeby zas wstawic opisy pol czy wrecz wyglad formularza, ktory wypelnisz, to mozesz calosc pracy zapisac jako tlo w pliku html - jesli bedziesz drukowal z poziomu przegladarki to drukowanie kolorow tla jest wylaczone; mozesz tez zrobic opisy na zolto, a wypelniacz na czarno - jesli drukujac zaznaczych skale szarosci to zolty zostanie pominiety |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
Pokręcone to
gdybym miał zawsze te same wpisy to można by sie było pokusić, ale nie. Mi chodzi głównie o wygode i estetyke, a jeśli bym miał zrobić wg Twojego opisu to została by tylko estetyka, a wygodniej byłoby wypisać ręcznie. Nadzieja jeszcze jest w tych programach do pitów itd.
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2003
![]() |
FineReader 7.0 Pro - jest to aplikacja do rozpoznawania pisma (OCR/ICR),umożliwiająca wypełnianie zeskanowanych formularzy, a także sprawdza pisownię.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
tak!! dokłdnie ten progs - skanujesz oryginalny druk i potem wpisujesz dane - rewelacja.
Często w robocie musze wypełnić druk / zmieniają się dane/ -znaczna wygoda. Cukierki na www.underpl.org
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
dzieki! Nie znalazłem niestety zersji 7.0, ale za to mam juz 6.0. Dzieki za pomoc, pozdrawiam
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2003
![]() |
http://www.osiolek.com/?co=programy&jak=2 - znajdziesz nie tylko 7.pro ale wiele innych.
|
|
|
|
![]() |
|
|