![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Co to za wirus?
Dzisiaj moje kochane dziecko poinformowało mnie, że od kilku dni pokazuje mu się komunikat generowany przez NAV, że na komputerze jest wirus. Odczytałem z NAV, że wirek jest w C:\System Volume Information\_restore{32E0FDC4-8C95 ...}RP27\A0009987.exe. (is infected with the Backdoor.Sinit virus). Na dysku C: nie mogę znaleźć takiego pliku ani katalogu, jak każę mu poszukać też wśród plików i katalogów ukrytych też nic nie znajduje. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak uporać się z tym mikrobem (najchętniej fizycznie wywaliłbym go z dysku).
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to są pliki przywracania systemu i nie odczytasz ich pod Windą, jedyne wyjście to usunąć wszystkie punkty przywracania systemu, albo dyskietkami ratunkowymi Kasperskiego usunąć wirusa z katalogu System Volume Information.
|
|
|
#3 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Miałem to samo i się z tym uporałem. W logach programu NAV znajdziesz wpis z operacji próby usuniecia badź naprawienia tego pliku. Tam bedziesz mieć podaną ścieżke do niego. Skopiuj ją i wtedy wklej ja w pasek powinno ci to znaleźć. Próba usuniecia zakończy się komunikatem o tym że program jest używany badz chroniony niepamietam już. Nie pomoże też program do kasowania plików z pakietu NSW 2003. Usunie to program jv16. Powinno pomóc u mnie to pomogło.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Cytat:
Do folderu C:\System Volume Information\ jest wejść bardzo łatwo. Na początek we własciwościach zaznacz żeby system pokazywał pliki ukryte i systemowe. Włącz udostępnianie i wyłacz proste udostepnianie. We właściwosciach folderu pokaze sie dadatkowa zakładka zabezpieczenia. Tam dadajesz swój profil (musisz byc administratorem)i dajesz mu pełny dostęp. Na koniec zastosuj i bez problemu mozna już wejść do tego folderu.
|
|
|
|
|
#5 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
heh... a najlepszym wyjsciem jest zainstalowanie Kaspersky'iego i wyrzucic pamieciozernego NAV'a
... ja tak zrobilem ostatnio i jestem jak na razie zadowolony... jesli nigdy nie uzywales @jasut KAV'a to przetestuj... Ja ostatnio tez w tym wlasnie katalogu mialem podobny plik AVxxxxx.exe czy cos takiego i mi KAV usunal bezproblemowo sam! ![]() pozdro
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Disce puer.
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
) www.kaspersky.pl , chyba 30-sto dniowki..., a w sprawie "sam wiesz czego" to na priv, ew. gg ![]() pozdro
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Disce puer.
![]() |
Zassałem Kaspersky AV Pro 4.0PL i zastanawiam się:
1. Czy przed jego instalacją muszę odinstalować NAV, czy nie jest to konieczne? 2. Czy dyskietki tworzy się podczas instalacji, czy pozniej? 3. Ile potrzebuję dyskietek? (Już tak dawno ich nie uzywałem):chytry: |
|
|
|
|
|
#9 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NAV możesz zachować
dyskietki 4 sztuki, zrobisz kiedy chcesz nie dawaj obu monitorów do autostartu, mogą się pogryźć śćiagnij najnowszego Kaspersky'ego 4.5, najlepiej wersje Personal http://www.kaspersky.pl/download.html klucz podrzucam ci na maila
|
|
|
#10 | |
|
Disce puer.
![]() |
Cytat:
Myślę, że kiedyś będę miał możliwość w realu.Dzięki. |
|
|