Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.10.2003, 10:38   #1
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co to za wirus?

Dzisiaj moje kochane dziecko poinformowało mnie, że od kilku dni pokazuje mu się komunikat generowany przez NAV, że na komputerze jest wirus. Odczytałem z NAV, że wirek jest w C:\System Volume Information\_restore{32E0FDC4-8C95 ...}RP27\A0009987.exe. (is infected with the Backdoor.Sinit virus). Na dysku C: nie mogę znaleźć takiego pliku ani katalogu, jak każę mu poszukać też wśród plików i katalogów ukrytych też nic nie znajduje. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak uporać się z tym mikrobem (najchętniej fizycznie wywaliłbym go z dysku).

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.10.2003, 10:51   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to są pliki przywracania systemu i nie odczytasz ich pod Windą, jedyne wyjście to usunąć wszystkie punkty przywracania systemu, albo dyskietkami ratunkowymi Kasperskiego usunąć wirusa z katalogu System Volume Information.
Stary 23.10.2003, 11:44   #3
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Miałem to samo i się z tym uporałem. W logach programu NAV znajdziesz wpis z operacji próby usuniecia badź naprawienia tego pliku. Tam bedziesz mieć podaną ścieżke do niego. Skopiuj ją i wtedy wklej ja w pasek powinno ci to znaleźć. Próba usuniecia zakończy się komunikatem o tym że program jest używany badz chroniony niepamietam już. Nie pomoże też program do kasowania plików z pakietu NSW 2003. Usunie to program jv16. Powinno pomóc u mnie to pomogło.
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2003, 13:48   #4
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
to są pliki przywracania systemu i nie odczytasz ich pod Windą, jedyne wyjście to usunąć wszystkie punkty przywracania systemu, albo dyskietkami ratunkowymi Kasperskiego usunąć wirusa z katalogu System Volume Information.
Ależ da sie Do folderu C:\System Volume Information\ jest wejść bardzo łatwo. Na początek we własciwościach zaznacz żeby system pokazywał pliki ukryte i systemowe. Włącz udostępnianie i wyłacz proste udostepnianie. We właściwosciach folderu pokaze sie dadatkowa zakładka zabezpieczenia. Tam dadajesz swój profil (musisz byc administratorem)i dajesz mu pełny dostęp. Na koniec zastosuj i bez problemu mozna już wejść do tego folderu.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2003, 14:07   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
heh... a najlepszym wyjsciem jest zainstalowanie Kaspersky'iego i wyrzucic pamieciozernego NAV'a ... ja tak zrobilem ostatnio i jestem jak na razie zadowolony... jesli nigdy nie uzywales @jasut KAV'a to przetestuj...
Ja ostatnio tez w tym wlasnie katalogu mialem podobny plik AVxxxxx.exe czy cos takiego i mi KAV usunal bezproblemowo sam!
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2003, 18:09   #6
jasut
Disce puer.

Cytat:
Smartek napisa***322;(a)
heh... a najlepszym wyjsciem jest zainstalowanie Kaspersky'iego i wyrzucic pamieciozernego NAV'a ... ja tak zrobilem ostatnio i jestem jak na razie zadowolony... jesli nigdy nie uzywales @jasut KAV'a to przetestuj...
Ja ostatnio tez w tym wlasnie katalogu mialem podobny plik AVxxxxx.exe czy cos takiego i mi KAV usunal bezproblemowo sam!
pozdro
On jest do legalnego zassania z sieci, czy tylko w piracie?

Stanisław Jerzy Lec
Stary 23.10.2003, 19:39   #7
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
jasut napisa***322;(a)
On jest do legalnego zassania z sieci, czy tylko w piracie?
Ta.. jest tego pare wersji, ja uzywam personal pro (chyba? ) www.kaspersky.pl , chyba 30-sto dniowki..., a w sprawie "sam wiesz czego" to na priv, ew. gg
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2003, 22:02   #8
jasut
Disce puer.

Zassałem Kaspersky AV Pro 4.0PL i zastanawiam się:
1. Czy przed jego instalacją muszę odinstalować NAV, czy nie jest to konieczne?
2. Czy dyskietki tworzy się podczas instalacji, czy pozniej?
3. Ile potrzebuję dyskietek? (Już tak dawno ich nie uzywałem):chytry:

Stanisław Jerzy Lec
Stary 23.10.2003, 22:18   #9
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
NAV możesz zachować
dyskietki 4 sztuki, zrobisz kiedy chcesz
nie dawaj obu monitorów do autostartu, mogą się pogryźć
śćiagnij najnowszego Kaspersky'ego 4.5, najlepiej wersje Personal
http://www.kaspersky.pl/download.html

klucz podrzucam ci na maila
Stary 23.10.2003, 22:30   #10
jasut
Disce puer.

Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
NAV możesz zachować
dyskietki 4 sztuki, zrobisz kiedy chcesz
nie dawaj obu monitorów do autostartu, mogą się pogryźć
śćiagnij najnowszego Kaspersky'ego 4.5, najlepiej wersje Personal
http://www.kaspersky.pl/download.html

klucz podrzucam ci na maila
Masz u mnie już chyba z 5 browarów. Myślę, że kiedyś będę miał możliwość w realu.
Dzięki.

Stanisław Jerzy Lec
Stary 23.10.2003, 23:03   #11
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
wirus-norton

tu jest opisany ten trojan
http://securityresponse.symantec.com...oor.sinit.html

Twoje uprawnienia: