Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 11.10.2002, 15:04   #14
Luke
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.04.2002
Luke zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: chamstwo i prosba o rade

[QUOTE]Bartek0000 napisa***322;(a)
[B]
Cytat:
Luke napisa***322;(a)
zaczne od chamstwa:
kupilem A XP 2000+ i mam temp. 75 stopni. niby pociagnie ale gorzej

A jaką masz płyte główną ?
Ja miałem podobny problem , mam procka XP1900 i tem. osiągała 65-70 C.
walczyłem z serwisem o zbicie tem. i z coolerami, z pastą inną ,dodatkowe wiatraki.
Serwis(sklep )był beznadziejny takze powiedzieli ,że tak musi być.
Ja mam płytę Asusa A7V333 i jak po jakimś czasie przeczytałem na innym forum ,że ktoś miał podobny problem, powiedziano mu że ta płyta a faktycznie czujnik tem. na tej płycie przekłamuje nawet o 20C na plus. Doradzono mu by kupił elektroniczny termometr i zmierzyć tem. bezpośrednio na radidiatorze coolera. Gość tak zrobił i okazało się że tem. była rzędu 45c.
Sam tego nie sprawdzałem , ale temat odpuściłem .
Na chłopski rozum jak byś miał taką tem . na radiatorze to jak byś go dotykał to by cię parzyło? A parzy cię?
Zobacz i odpisz.
Pozdrawiam.
plyta glowna to Soltek SL-75DRV5. temp. jest mierzona za pomoca wlasnie wewn. czujnika. zreszta ta plyta jest przystosowana do Athlona XP, wiec jesli temp. skacze powyzej 85 stopni to komp sie wylacza. a pasta jest bo zdejmowalem radiator. jak dotykam radiatora to faktycznie mozna by sie poparzyc. a co do rady zeby isc i sie klocic o nowy to odpowiadam: to bez sensu. zalatwiam wlasnie wentylator i to nie 'duuuuzyyyy cooler' tylko konkretny model w innym sklepie. ale gosc nic nie gwarantuje wiec jasli nie zalatwi to bede musial w necie szukac. a jako ze radiator umiem sam zdjac i zaolzyc to sam go wymienie a stary wsadze im w d...

aha jakie ilosci pasty polecacie? i czy bede musial wyczyscic rdzen ze starej pasty? podejrzewam ze nie, ale jesli tak to jak?

a powolywanie sie na rekojmie? nie ja to zrobie inaczej jak nie dadza mi 35 zl z powrotem to moga sie rychlej kontroli spodziewac

Moja skrzynka
Luke jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: