![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chce podlaczyc kompa do TV (zintegrowana grafika)
mam takiego kompa, to jakas produkcja VIA Epia z procesorem VIA C3, ma wyjscie na grafike tylko do monitora, nie ma TV-out, plyta tak skonstruowana ze ma tylko jeden wolny slot PCI... komputer dziwactwo (dobry do biur) chce jakos wykorzystac do ogladania Divixow, sluchania muzyki, jak to cholerstwo podlaczyc do telewizora?
Tanio oczywiscie widzilem kiedys takie przejsciowki z karty graficznej na euro do TV (chyba na allegro), ktos to testowal? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Taka przejsciowka jest jak najbardziej możliwa do zastosowania, ale bardzo kłopotliwa - trzeba mieć soft typu PowerStrip, żeby za każdym razem zmieniać rozdzielczość i odświeżanie, aby monitor mógł to jakoś odebrać, w dodatku trzeba wciąż przełączać wyjście z monitora na tv. Jest to zapewne najtańszy sposób, innym tanim może być kupno karty Kyro (któraś wersja z nich miała taki tv-out, że ciągle było widać obraz jednocześnie na tv i monitorze bez zbędnych ustawień i softu; niestety nie wiem czy takie karty są na PCI czy AGP). Ostatecznie możesz się pokusić o kupno jakiejś Rivy TNT albo GF4MX na złączu PCI z tv-outem.
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 30.09.2003 o godz. 21:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Był na ten temat artykuł w któryms z Chipów, mam go chyba gdzieś w wersji elektronicznej jak bardzo potrzebujesz to mogę poszukać!
![]() |
#4 |
Komandor
Byl taki temat na stronach chipa, czytalem ale niewiele mi pomogl, bardzo pobierznie potraktowana byla taka przejsciowka,
kupno karty graficznej na PCI z TV-out to juz jest jakas inwestycja, jak dotad nie widzialem nic specjalnie taniego w tej kwesti, chciaz szukam na Allegro i podobnych pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Powalacz
Data rejestracji: 22.07.2002
![]() |
To powiedz jeszcze jaki jest to model płyty? Czyzby VIA EPIA? Jak tak to sprawa jest prosta. Od pierwszych modeli płyta ta posiada złącze S-VIDEO. Jeśli to nie EPIA to sorry Vinetou, beż wynalazków się nie obejdzie
![]()
![]() |
#6 | |
Komandor
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |