![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
![]()
Od razu zaznaczam że nie moje, tylko kolegi który ostatnio został przyłączony do naszej sieci. Ale w ten sposob ze nie bezpośrednio do switcha, lecz poprzez jednego z użytkowników który mieszka najbliżej niego, podobno tak było wygodniej. Zresztą nie tylko on. W sumie jest to tak zrobione że trzy osoby mają to samo IP. Wszystko ma ustawione prawidłowo, lecz połączenie z pop3 i smtp jest niemożliwe, sprawdzane na różnych kontach. Czy ten problem może wynikać z takiego sposobu podłaczenia do sieci? Czy ktoś przypuszcza chociaż w czym tkwi problem?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
mam to samo... mam siec z dwoch kompow i na tym drugim - podlaczonym przez sieciowke nie moge odbierac poczty w outlooku
![]() ![]() tak to juz jest z sieciami na zwyklych sieciowkach...
![]() |
#3 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
chwila jak 3 kompy w sieci moga miec takie samo ip
![]() ![]() ![]() - jak jestescie połączeni ? bnc, utp ![]() - ciągle nęka mnie temat jak można w sieci miec 2 (3!!!) kompy z identycznym ip - fizycznie jest to niemozliwe bo sie bedą żarły np pod ms-dos-em wpisujac ping ip.tych.trzech.kompów - który sie odzywa : ![]() ![]() ![]() nawet tak prozaiczna sprawa jak gry po sieci niby jak sie komunikuja takowe kompy struktura sieci wymaga niestety\, aby w przypadku : 1. bnc - kompy podłaczone w linni (połaczenie kablem koncentrycznym:50 ohmów o symbolu RG58) komp1-komp2-komp3-komp4 itd 2. UTP - robione jest na zasadzie gwiazdy tzn kazdy komp podłaczony jest do urzadzenia aktywnego (switch, hub ) dla rozszerzenia sieci łaczy sie ze soba hub-y lub switchy. Mogę się mylic ale jakim cudem może działac jednocześnie w sieci lokalnej kilka kompów z jednakowym ip bez konfliktów - i tu bym upatrywał kłopoty .
![]() |
#4 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member of Blokers.net
![]() |
chwilka, chwilka jak klikajac na otoczenie sieciowe z 3 kompów mozna widziec 3in1
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gość co u was tą sieć poskładał musiał być jakiś niemoądry ^_^ :o
Chyba, że to przykrywka ![]() Jeśli macie na współe abonament za neta ... ![]()
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
To wszystko jest pod sdi, żadnego otoczenia sieciowego nie ma. Po prostu nie widze w nim żadnych komputerów w sieci, nie wiem dlaczego zresztą to nie jest mi do niczego potrzebne. Najważniejsze że wszyscy moga korzystać z netu. Po prostu ta cała nasza, powiedzmy sieć to totalna amatorka na sprzętowym routerze, jednak w zupełności wystarcza. Z tymi numerkami ip to chyba mi sie coś porypało, raczej napewno każdy ma inny, tylko że ja już sie glubie kto ma jaki. Dobrze chociaż że to wszystko działa 8) Tylko co z tym outlookiem. Ma ktoś jakiś pomysł?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member of Blokers.net
![]() |
jak narazie to ja juz nic niewiem - koles któy to robił to straszna amatorka niestety . Cięzko mi cokolwiek powiedziec teraz
![]() |
#9 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Sprawdź czy z tego komputera idą pingi:
a. do tego komputera(ping ip-komputera) b. do wp.pl Jeśli "a" jest ok, a do "b" nie jest ok to jest jakiś problem z maskowaniem, możliwe, że komputer działa przez proxa a sam netu jako takiego nie ma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to może być wina tego sprzętowego routera (złej konfiguracji, bałagan itd)
zerknij na to forum tam Ci wytłumaczą co i jak.
![]() |
|
|